Maglaj: Svečano otvoren obnovljeni Dječiji vrtić i Resursni centar za dijete i porodicu Istaknuto

U Maglaju je danas svečano otvoren obnovljeni Dječiji vrtić i Resursni centar za dijete i porodicu. Posjetioci i zvanice, koji su prisustvovali današnjoj manifestaciji imali su priliku da vide potpuno renoviran vrtić, te da se upoznaju sa uslugama i aktivnostima koje nudi Resursni centar za dijete i porodicu.

Resursni centar za dijete i porodicu u Maglaju podrška je lokalnoj zajednici kao mjesto promocije i zaštite porodičnih vrijednosti i prilika za poboljšanje kvalitete života porodica. Centar nudi razne aktivnosti i usluge djeci i roditeljima, ali i profesionalcima iz partnerskih i drugih zainteresiranih organizacija i institucija. Ovo je druga etapa projekta "Sigurna mjesta za djecu" koji je uspostavljen prošle godine s ciljem zaštite djece u područjima pogođenim poplavama i klizištima.
„Javna ustanova Dječiji vrtić „Maglaj“ posebnu zahvalnost upućuje organizaciji SOS Dječija sela BiH koja je, zajedno sa partnerima, prepoznala potrebu da se što hitnije reaguje i otpočne sa sanacijom prostora kako bi mališani našega grada ponovo dobili prostor koji zaslužuju“, izjavila je Džeraldina Delić, direktorica dječijeg vrtića „Maglaj“ i zahvalila se svih donatorima koji su pomogli da djeca dobiju svoj vrtić.
Resursni centar u Maglaju je otvoren za djecu i mlade, djevojčice i dječake svih uzrasta, sposobnosti, socijalnog statusa, nacionalne pripadnosti, kao i za njihove roditelje i staratelje.
Centar za dijete i porodicu radi svaki dan od 08,00 do 16,00 sati u prostorijama Dječijeg vrtića Maglaj, u ulici Civilnih žrtava rata bb u Maglaju.

maglaj.net

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.