Maglaj: IPZ Misurići - Izgradnja poslovno servisne saobraćajnice

04 Sep 2015
2179 puta

U okviru projekta Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija UNDP-a i Švicarske agencije za razvoj i saradnju Grant sheme „Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“, Općina Maglaj realizira projekat „Izgradnja primarne servisne saobraćajnice – Poslovna zona Misurići – Maglaj“.


Nakon prethodno provedene procedure rješavanja imovinskih odnosa, izdavanja potrebnih saglasnosti i provedene procedure izbora izvođača i nazora radova, ovih dana , u punom intenzitetu se vrši izgradnja primarne servisne saobraćajnice kroz poslovnu zonu Misurići. Imajući u vidu i najavljeni početak izgradnje rasrsnice Misurići te izgradnja ove saobraćajnice stvaraju potpuno nove pretpostavke za ulaganja u ovu zonu i privlačenje novih investitora uz svakako poboljšanje uslova za rad postoječim subjektima u zoni.
Planirani rok završetka radova je kraj septembra 2015. godine.
Posebno značajna uloga je Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta, čija kompetentnost i proaktivnost doprinose efikasnoj, i blagovremenoj, implementaciji ovog iznimno vrijednog projekta razvoja ekonomskog sektora u ovom dijeli Bosne i Hercegovine.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.