Članice Udruženja žena "Cicmanka" Novi Šeher prikupljale sredstva za oboljele građane

17 Mar 2016
2379 puta

Žene iz Novog šehera, vrijedne članice Udruženja “Cicmanka”, u centru Maglaja organizovale humanitarnu akciju. Za svaku novčanu donaciju, građani su ponuđeni tradicionalnim, bosanskim, slanim i slatkim jelima.

Sav prikupljeni novac, 700 KM, namjenjen je kao pomoć u liječenju za Mirzu Mehinovića, Ajlu Smajić, Sabiru Bilić, Orhana Đuheru i Ibrahima Smajlovića.

“Projekat, za koji smo podršku dobile od lokalnih vlasti, mi smo usmjerile mu humanitarne svrhe. Bilo je planirano da mlade žene edukujemo u pripremi starih, bosanskih jela, ali mi smo se ipak odlučile da pomognemo liječenje naših teško oboljelih sugrađana. Zaista, žene su se odazvale iznad svih očekivanja i mislim da smo mi barem malo pomogli”, ispričala nam je Kada Meškić, predsjednica Udruženja žena “Cicmanka”.

Vrijedne članice Udruženja žena “Cicmanka” bile su zadovljne odzivom Maglajlija na njihovu akciju. Svako je za dobrovoljni prilog mogao očekivati nešto iz bogate ponude bosanske kuhinje. Hasna Tutan, jedna od najstarijih članica Udruženja žena “Cicmanka” predstavila je ponudu. “Ima ovdje i pogača od crnog brašna, kukuruze, maslanice od pšeničnog brašna, bureka i tirit pita, a od slatkih jela ružice, gurabije, havlapite. Sve su to naša tradicionalna jela, napravljena od domaćih proizvoda”, dodala je Hasna.

cic2

(maglaj.net)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.