ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL STUDENTSKO LJETO 2016.

15 Avg 2016
3193 puta

Tokom vikenda u Maglaju je završeni četrdeset peti festival mladih neafirmisanih pjevača iz regiona „Studentsko ljeto 2016“.

U konkurenciji narodne muzike nastupilo je četrnaest mladića i djevojaka iz BiH, Srbije i Crne Gore, dok je drugu veče u konkurenciji zabavnih pjesama nastupilo dvanaest finalista. Festivalski žiri: muzički producent prof.Fahrudin Rizvanović, Mirsad Ibrić-Radio“ M“ i muzički urednik RTV Novi Pazar(Srbija) Adnan Ahmetović proglasili su najbolje. Proglašeni su najbolji ino-izvođači, izvođači sa najboljim scenskim nastupom, najmlađi pjevači, i oni koje je publika svojim glasovima proglasila za najbolje. U konkurenciji narodne muzike najmlađi učesnik bio je Edis Agić iz Rožaja (Crna Gora), dok je ova nagrada u zabavnom programu pripala mladoj Zavidovićanki Maidi Hrkić. Nagrada za najbolju interpretaciju sevdalinke“Serlver Pašić“ pripala je Namiku Huskiću iz Mostara za izvođenje pjesme “Kada moja mladost prođe“.
Ukupni pobjednik prve večeri festivala Studentsko ljeto 2016 po ocjeni žirija je Mirza Šečić iz Bugojna. Drugo mjesto pripalo je Selmi Plančić iz Tešnja, dok su treće mjesto ravnopravno podijelili Adelisa Ćurić iz Donjeg Vakufa i Muamer Kasum iz Jajca.
Pobjednica festivala Studentsko ljeto 2016 - Veče zabavne muzike je Deana Dasović iz Sarajeva izvanrednom izvedbom pjesme Simply the Best Tine Turner. Drugo mjesto u ovoj konkurenciji pripalo je Arminu Ljajiću iz Tutina, dok su treće mjesto podijelili Nedim Bašić iz Sarajeva i Amer Marušić iz Zavidovića. Nagrade publike pripale su takmičarima iz Maglaja. Prvo veče Lejli Mehinagić i drugo Mirzi Karabegović.
U revijalnom dijelu programa, prisutne u maglajskoj Sportskoj dvorani zabavljali su Šuki Planjanin i Radoje Rajo Simonović iz Podgorice. Direktorica domaćina festivala Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Rašida Muhić zahvalila se generalnom pokrovitelju Općini Maglaj, sponzorima i svim učesnicima, publici i gostima, medijskim kućama i volonterima maglajskog studentskog ljeta što podržavaju ovu kulturnu manifestaciju, pozvavši ih da se vide i iduće godine, jer Studentsko ljeto to svojim dugogodišnjim trajanjem i vrijednostima zaslužuje. Do sada je dvanaest učesnika festivala Studentsko ljeto učestvovalo je na za izboru za najbolju pjesmu Evrope - Eurosongu, a maglajka Alma Čardžić čak dva puta.

Miralem BEGIĆ

studljeto162

 

studljeto163

studljeto164

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.