Fondacija« Amadeus» organizovala je školu gitare, harmonike, violine i klavira u Jelahu i Tešnju

02 Jul 2016
2700 puta

Sinoć se u osnovnoj školi 1.mart Jelah održao završni koncert učenika, gdje smo mogli čuti program sastavljen od kompozicija klasične muzike ,kao i starogradskih i narodnih pjesama izvedenih na ovim instrumentima.

Prvi puta na našem terenu priliku za učenje sviranja instrumenta imaju i djeca uzrasta od 4, 5 i 6 godina uz poseban metod rada, a naravno i svi ostali zainteresovani u skladu sa uzrastom ali i željama. Posebno je npr. bio interesantan orkestar gitara, koji čine učenici ove škole iz Jelaha i Tešnja, a na koncertu su izveli starogradsku pjesmu « Bolujem ja». Oni su dokaz da se od samog početka ucenja sviranja instrumenta može njegovati skupno muziciranje, zajedništvo i kolektivni odnos prema radu.

Na sinoćnjem koncertu svi učenici su pokazali zavidno znanje stečeno za kratko vrijeme. Na kraju koncerta podijeljena su uvjerenja i pohvale, i učenici a i njihovi profesori otišli na zasluženi odmor do septembra.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.