Sajam pčelarstva, proizvoda od voća i ljekovitog bilja

29 Avg 2017
2606 puta

Udruženje građana pčelara PČELA Tešanj, zajedno sa Udruženjem žena RUKAKalošević, a u saradnji sa Općinom Tešanj organizuje XI tradicionalni Sajam pčelarstva, proizvoda od voća i ljekovitog bilja Tešanj 2017.

Sajam će se održati u petak i subotu 08. i 09.09.2017.godine na platou ispred Doma kulture u Tešnju, a Sajam će otvoriti Općinski načelnik Suad Huskić i Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK Himzo Smajić. U sklopu Sajma koji je prodajno-izložbenog karaktera, osim pčelara prvi put će učestvovati travari i proizvođači voćnih delicija sa prostora općine Tešanj (pekmezi, mermelade, sokovi, sušeno voće i dr.).

Ovim putem pozivamo sve pčelare sa prostora općine Tešanj, a i šire, da uzmu svoje učesće na Sajmu kao izlagači pčelinjih proizvoda, odnosno da daju uzorke svog meda na ocjenu Komisije i tako budu u prilici osvojiti medalju za kvalitet u kategorijama (bagrem, lipa, livada i šumski med), da učestvuju u svečanom otvaranju Sajma pčelarstva, proizvoda od voća i ljekovitog bilja Tešanj 2017, da Organizacionom odboru Sajma predaju najmanje 1kg meda koji će biti podjeljeni bolesnicima Opće bolnice Tešanj. Predavanje za pčelare će se održati u subotu 09. septembra sa početkom u 10:00 sati u sali Općinskog vijeća Tešanj, a predavači su Fehro Mustabašić i Mubera Isabegović, istaknuti pčelari iz Tuzle.

Pozivamo i proizvođače voćnih delicija da uzmu svoje učešće na Sajmu kao izlagači svojih proizvoda, te svoje proizvode izlože sudu stručnog žirija i tako dobiju zasluženo priznanje.

Građane općine Tešanj pozivamo da posjete Sajam i iskoriste priliku i snabdiju se sa kvalitetnim pčelinjim i drugim proizvodima.

Za detaljnije informacije vezane za Sajam i učešće na Sajmu možete kontaktirati na brojeve telefona: 061/413-177 Mahmo Husibegović (predsjednik UGP PČELA Tešanj) i 061/615-012 Suada Mujkić (predsjednica UŽ RUKA Kalošević).

Program Sajma možete pogledati ovdje

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.