Zašto je antifriz važan za automobil?

01 Dec 2018
2777 puta

Antifriz je sredstvo koje se dodaje u sistem za hlađenje vašeg automobila, što je veoma bitno, jer prilikom rada dolazi do pregrijavanja motora, a svakom motoru je potrebno hlađenje. U automobilu postoji ovakav sistem, a radi na principu vazdušnog i vodenog hlađenja.

 Antifriz se u sistemu miješa sa vodom, kako bi se zimi, na niskim temperaturama, spriječilonjeno smrzavanje u sistemu, što može prouzrokovati pucanje hladnjaka, pucanje crijeva u kojima se nalazi voda, pa čak, u nekim slučajevima i pucanje bloka motora.

 Dodavanje antifriza nije mnogo komplikovano, potrebno je znati koje sredstvo koristi vaš automobil... u principu, ako hladnjak ili motor nisu aluminijumski, uglavnom se može koristiti bilo koji antifriz. Najbolje je da se raspitate kod svog servisera ili kod našeg prodajnog osoblja.

 Cijene antifriza variraju na tržištu, u zavisnosti od ambalaže i proizvođača. U prodajnim objektima Auto Partscijene su od 13,00 do 20,00 KM za 3 litre. Uz  Red spot karticu lojalnosti dobijate popust od 10%, a na svake 3 litre i poklon – zimi neizbježno sredstvo - odleđivač vjetrobranskog stakla.

 Za one koji još nisu upoznatiAuto Partssvojim kupcima u svim poslovnicam,a nudi Red Spot karticu pogodnosti, gdje odobravamo do 10% na svu nabrojanu sezonsku robu, a u toku su i akcijske ponude, gdje kupci uz određeni asortiman dobijaju i poklone.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite naš besplatan info broj 0800 51 053.

 „Kupujte iz prve ruke“ u vama najbližoj prodavnici auto dijelova Auto Parts

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.