Korisne informacije o grijačima motora u zimskim uslovima vožnje

07 Dec 2018
2227 puta

I ove sedmice nastavljamo sa korisnim informacijama, vezanim za zimske uslove vožnje, a govorićemo o grijačima motora.

Grijač motora je električni dio u automobilu, čija je svrha pomoć pri paljenju hladnog dizel motora. Grijači služe za zagrijavanje vazduha u komori i time pripremaju uslove za samopaljenje ubrizganog dizel goriva. Vrijeme rada grijača – zagrijavanje, je vrijeme koje počinje od trenutka kad vozač da kontakt ključem, što znači da se tada pali žuta lampica, pa sve do njenog gašenja, kada je vazduh u komori zagrijan za paljenje.

 Vijek trajanja grijača dizel motora zavisi najviše od klimatskih uslova u kojima se motor koristi, odnosno od učestalosti njegove upotrebe. Neispravnost grijača se uglavnom primijeti tek sa prvim hladnim jutrima, kad paljenje motora postane problem neki dužim kako se to u narodu kaže „verglanjem“ ili nemogućnošću paljenja, a tom prilikom se iz auspuha da primijetiti sivi dim, što znači da gorivo ubrizgavanjem dospijeva u cilindar, ali nema uslova da se ono upali.

 Ukoliko dođe do otkazivanja rada jednog grijača, savjet je da promijenite sve grijače.

Njihove cijene variraju na tržištu. U prodajnim objektima Auto Parts cijene se kreću od 5,00 KM pa naviše u zavisnosti, od vrste i tipa automobila. Takođe, u našim poslovnicama je u toku zimska akcija, u kojoj izmedju ostalog imate odličnu ponudu grijača, a kupovinom bilo koja 4 grijača na poklon dobijate odleđivač vjetrobranskog stakla.

 Auto Parts svojim kupcima u svim poslovnicama nudi Red Spot karticu pogodnosti, gdje odobravamo do 10% na svu nabrojanu sezonsku robu, a u toku su i akcijske ponude, gdje kupci uz određeni asortiman dobijaju i poklone.

 Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite naš besplatan info broj 0800 51 053.

 „Kupujte iz prve ruke“ u vama najbližoj prodavnici auto dijelova Auto Parts

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.