Promjena motornog ulja

20 Dec 2018
2196 puta

Danas ćemo govoriti o promjeni ulja u motoru, koju bi svaki iskusniji vozač mogao da uradi sam i kod kuće.

 Ono što je bitno je da ne smijete dozvoliti da vam ulje u motoru bude ispod minimuma. Ipak, zaprepašćuje činjenica da samo jedan od pet vozača na našim kolovozima, vozi sa odgovarajućom količinom ulja u motoru. Pravilno sipanje ulja u motor je od ključne važnosti za kvalitet vašeg automobila, pa morate biti veoma oprezni sa tim.

Naravno, entuzijazam kod vozača o pravilnom održavanju nivoa ulja postoji i što je vozilo novije, procenat vozača, koji brinu o ovome, je veći.

 Normalna potrošnja motornog ulja kod vozila iznosi od 0.1 do 0.3 litare, i predstavlja standardnu vrijednost kod gotovo svih proizvođača. Naravno ovu količinu ulja će automobil potrošiti na 100 kilometara. Ipak, potrošnja zna da varira, i kakvo je zaista stanje najbolje je da provjerite u uputstvu, koje dolazi uz automobil. Osim toga, za provjeru stanja motornog ulja potrebno je izdvojiti dva minuta vremena, i preporučljivo je da to radite na svakih 500 do 600 pređenih kilometara.

 Ukoliko ne znate gdje i kako da dolijete ulje u vaš motor, možete se posavjetovati sa serviserom ili sa osobljem u prodajnim objektima Auto PartsVažno je da ne sipate previše ulja! Ovo je jednako rizično, kao i da nemate dovoljno ulja, s tim što bi šteta bila manja za vaš automobil.

 Korisnici Auto PartsRed Spot Loyalty kartice ostvaruju 7% popusta na kupovinu motornih ulja iz našeg asortimana. Napominjemo da smo ovlašteni distributer i prodavac svjetski poznatih brendova ulja za BiH, kao što su: Elf, Total, Castrol, Dynamax i Eurolub. U našim prodajnim objektima možete pronaći sve vrste motornih ulja, jer kvalitet je isključivo u originalu!

 Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite naš besplatan info broj 0800 51 053.

Kupujte iz prve ruke“ u vama najbližoj prodavnici auto dijelova Auto Parts.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.