Deseta izložba stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica-Doboj Istok 2019

27 Sep 2019
1741 puta

U cilju popularizacije govedarstva i razvijanja takmičarskog duha Zemljoradnička zadruga „Gračanka“ Gračanica u partnerstvu sa opštinama Gračanica i Doboj Istok planira održati jubilarnu Desetu izložbu stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica - Doboj Istok 2019 koja će se održati 05.10.2019 godine u Stjepan Polju, na nogometnom igralištu.

U skladu sa programskim aktivnostima zadrugari i kooperanti zadruge i drugi poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Gračanica, Doboj Istok,Srebrenik, Tešanj i ostalih susjednih opština predstavit će posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne junice, mlade junice, žensku i mušku telad, ovnove, konje i druge proizvode karakteristične za naše područje.
Pored promocije izložba ima i takmičarski karakter.

Na navedenoj manifestaciji učestovat će i izlagači ostalih vrsta stoke, kao i dobavljači repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, proizvođači stočne hrane poljoprivredne mehanizacije i udruženja koji će imati priliku da izlože svoje proizvode i vrše promociju istih,a neki su već potvrdili svoje učešće. Takođe predstavit ćemo i neke kulturne i tradicijske vrijednosti ovog kraja.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate Desetu izložbu stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica-Doboj Istok

Program Izložbe:

Petak 04.10   11-13 h  Okrugli stol na teme: Strategija razvoja zadrugarstva u FBIH i Zadruge kao proizvođačke organizacije i
Promocija značaja konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za zdravlje ljudi, a posebno za rast i razvoj djece koja će se održati u pješačkoj zoni u centru grada.

Subota 05.10.:Deseta Izložba stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica-Doboj Istok 2019 na nogometnom stadionu u Stjepan Polju.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.