AS Holding nastavlja sa inovacijama: Tako lako Vispak rižoto koje štedi vrijeme

07 Apr 2022
1396 puta

Da proizvodni pogoni članica AS Holding grupacije predstavljaju svojevrsnu laboratoriju inovacija, dokazali su plasiranjem na tržište nekoliko brendova koji svojim karakteristikama dokazuju originalnost i unikatnost u odnosu na ostale iz iste kategorije.

Jedan od strateških ciljeva AS Holdinga i vizija predsjednika Uprave za sve članice grupacije je korištenje inovativnih tehnologija u proizvodnji hrane. Fokus je na digitalizaciji prehrambene industrije umrežavanjem mašina i razmjenom podataka između njih, kao i kontrola i optimizacija proizvodnje u realnom vremenu.

Rezultat ovih promjena i fleksibilnost proizvodnje članica AS Holdinga bitno će utjecati na kreiranje koncepata novih proizvoda sa višestrukim pogodnostima za korisnike.

"U ovom momentu instaliramo najmodernije proizvodne linije u nekoliko naših kompanija, npr. AS Jelahu gdje se trenutno instalira nova linija za wafle vrhunskih performansi. U Sprindu, Solani i Vispaku također pokrećemo nove pogone sa inovativnim proizvodima. Kompanija Oaza posjeduje najsavremeniji pogon za punjenje izvorske vode. Smatram da se poticanjem ulaganja u istraživačko-razvojne aktivnosti i jačanjem sposobnosti uvođenja inovacija, grade čvrsti temelji za tehnološko vodstvo i visok nivo konkurentnosti naših kompanija. Često volim istaći kako članice AS Holdinga polako ali sigurno postaju rasadnik kreativnih i originalnih proizvoda koje mogu konkurisati velikim svjetskim brendovima. Smatram da je naše vrijeme upravo sada jer ideje koje razvijamo sa našim timovima u potpunosti će promijenit doživljaj naših potrošača prema određenim proizvodima. Dokaz za to je upravo ovaj novi proizvod iz Vispaka, Tako lako rižoto koji predstavlja zdravi obrok za 80 pfeninga i 10 minuta", objašnjava Ethem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj brendova AS Holdinga.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.