Duga B Doboj: Zašto gips?

24 Jul 2015
4241 puta

Zašto gips? Gips je prirodni materijal mineralne osnove koji svojom pH-vrijednošću i provodljivošću topline odgovara ljudskoj koži. Ne sadrži nikakve otrovne niti na bilo koji drugi način za čovjeka škodljive supstance. Još neka od bitnih svojstava gipsa su porozna struktura što ga ujedno čini i dobrim toplinskim izolatorom, te mogućnost apsorpcije i emisije vlage u zavisnosti od količine vlage u prostoru.

Ta svojstva ga čine idealnim materijalom za izgradnju interijera, a izgrađene prostore ugodne za boravak sa prirodnom regulacijom vlažnosti bez utroška ikakve energije, tako osiguravajući idealnu mikroklimu za čovjeka.

GIPS KARTONSKE PLOČE

Rigips7Gips kartonske ploče su ploče napravljene od gipsa čije su površine i uzdužne ivice čvrsto omotane dobro prijanjajućim specijalnim kartonom. Imaju relativno malu težinu, veliku elastičnost, daju se savijati i lako se obrađuju, režu i montiraju. Nisu zapaljive, te u kombinaciji konstrukcijom od aluminija, uz mineralnu vunu kao adekvatan izolacijski materijal daju unutarnje zidne i stropne sisteme, koji ispunjavaju sve zahtjeve u pogledu opterećenja, toplinske, zvučne i protivpožarne zaštite.
Gips kartonske ploče se koriste u novogradnji i kod sanacija kao stropne i zidne obloge na donjoj konstrukciji, kao razdjelni zidovi, donji stropovi i suhi podovi.

GIPS KARTONSKI ZIDOVI

Jedan od osnovnih i najčešćih elemenata u suhoj gradnji su gips kartonski zidovi koji nude u odnosu na svaki drugi sistem mnogobrojne prednosti.
Rigips41. Brza gradnja – u odnosu na klasične zidove, gotovo da nema tehnoloških zastoja u izgradnji, mogu se izvoditi odmah u punoj visini
2. Glatke i ravne površine – gips kartonske ploče od kojih se sastavljaju zidovi su glatke i ravne, te se nakon gletovanja spojeva, završna obrada može vršiti već slijedeći dan bilo da je riječ o boji, lijepljenju keramike, tapeta ili bilo koje druge zidne obloge.
3. Brza ugradnja instalacija – Ugradnja instalacija u gips kartonske zidove je izuzetno jednostavna i brza, instalacije se postavljaju tokom montaže zidova u međuprostor između dviju obloga. Naknadna ugradnja instalacija je mnogo lakša i jednostavnija jer se zid otvara samo mjestimično, te je njegova sanacija puno brža i jednostavnija.
4. Mogućnost izrade raznih detalja, oblika, dekorativnih elemenata, zakrivljenih zidova u horizontalnom i vertikalnom smjeru.
5. Radovi se vrše na suho i sa minimalnim otpadom, te ih je moguće izvoditi u već uređenim prostorima uz minimalnu zaštitu okoline od prašine.
6. Zdravija mikroklima za boravak  – prirodno regulisanje vlage u prostoru, te nema oslobađanja nikakvog mirisa za razliku od materijala na bazi cementa.

Kod nas možete pronaći sve za izradu pregradnih zidova. Pored gipsanih ploča nudimo vam i sve vrste originalnih profila, mineralne vune kao i ostali materijal neophodan za izradu pregradnih zidova

Rigips3SPUŠTENI STROPOVI OD GIPS KARTONA
Osim pregrada, gips kartonske ploče se koriste za izradu spuštenih stropova. Stropovi se najčešće spuštaju zbog skrivanja instalacija te ugradnje rasvjete i stvaranja posebnih svjetlosnih efekata u prostoru. Atraktivne dizajnerske mogućnosti, su kao i kod izvedbe gips kartonskih zidova, neograničene. U našem asortimanu pored gipsanih ploča možete pronaći ovjese i profile koji su neophodni za izradu spuštenih stropova. Pored toga nudimo mineralnu vunu, vijke kao i glet mase, namjenski izrađene za gipsane ploče.  

Kao i do sada, Duga Ideal misli na svoje kupce. Samo zbog Vas smo pripremili akciju gipsanih ploča i staklene vune.

Rigips2

Rigips6

dugaideal

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.