SVEČANO OTVORENO NOVO KRILO HOTELA VILLA UKUS U TEŠNJU

22 Apr 2016
3864 puta

22.04.2016. Tešanj - Novo krilo luksuznog tešanjskog hotela od 11 soba sa wellnes centrom pridodano je još 15 jednako luksuznih soba u novom krilu, fitness sala, izdvojena konferencijska dvorana kapaciteta 80 mjesta, te 28 natkrivenih parking mjesta. Ukupna površina kompleksa iznosi 2000m2, a vrijednost investicije je jedan milion KM.

Skromnoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je i načelnik Tešnja Suad Huskić, a tom prilikom direktoru JZU Opća bolnica Tešanj, Sejdinović dr Rifatu investitor je uručio donaciju u iznosu od 3000,00 KM za nabavku nove opreme. Dr. Sejdinović je izjavio da će donaciju iskoristiti za dug Bolnice prema dobavljaču za novi Siemens-ov CT aparat, koji se trenutno montira uz bolnici u Tešnju, i bit će operativan od narednog mjeseca. Također, se zahvalio udruženju privrenika Biznis centar Jelah-Tešanj koji će snijeti dio troškova nabavke ovog veoma važnog aparata koji će dodatno poboljšati zdravstvenu uslugu Općine.

Zadovoljstvo nam je što ovom investicijom unaprijeđujemo smještajne i turističke kapacitete općine Tešanj, i otvaramo mogućnost za još veći razvoj privrede i turizma ove regije. Ujedno, zahvalni smo partnerima i institucijama za podršku jer samo zajedničkim nastojanjima uspijevamo utjecati na uslove poslovanje, realizirati nove ideje i projekte i praviti bolje rezultate. Opredijeljeni smo da svoju društvenu odgovornosti, prije svega, usmjeravamo u lokalnu zajednicu jer vjerujemo da je to najbolji put razvoja malih sredina. Stoga danas uručujemo doanciju Općoj bolnici u Tešnju za nabavku medicinske opreme, kazao je, u ime investitora, Tarik Širbegović, izvršni direktor Silk Trade-a.
Bivša fabrika namještaja UKUS je privatizovana u januaru 2011.godine i trenutno na području PC UKUS, radi više od 600 radnika, što je više nego u zlatno doba fabrike UKUS.

Boutique hotel "Villa Ukus" sa 4 zvjezdice je od najvećeg svjetskog portala za rezervaciju smještaja Booking.com dobio Nagradu za izvrsnost recenzija u 2015.godini sa prosječnom ocjenom 9.5 (maksimalna je 10), čime se još jednom izdvojio kao jedan od najbolje ocijenjenih hotela regiona.

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.