Kamen temeljac za Islamski centar u Sisku položit će se 12. novembra

30 Sep 2016
2134 puta

Svečanost polaganja kamena temeljca Islamskog kulturnog centra u Sisku bit će 12. novembra, rečeno je to u Sisku na sastanku predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije Aziza ef. Hasanovića te Sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

“Vrijednost izgradnje Islamskog kulturnog centra s džamijom u Sisku je 5,7 milijuna eura  i bit će to jedan od najvažnijih događaja za muslimane od kada žive na ovim prostorima.” – rekao je efendija Hasanović.

Dugogodišnji je to projekt za kojeg se zalagao Medžlis Islamske zajednice u Sisku koji je utemeljen 1967. godine. Od 1974. godine se Medžlis nalazi u obiteljskoj kući u sisačkom predgrađu i koja je pretvorena u molitveni prostor, premalen za vjersku službu i društveni život koji se tamo odvija.

“Kulturni centar objedinjuje vjersku, kulturnu, društvenu i edukativnu komponentu te će svojim položajem i izgledom doprinijeti u formiranju identiteta grada kao što će oplemeniti i obogatiti duhovni mozaik grada i županije. Građevina je arhitektonski, prostorno i ambijentalno izvrsno uklopljena u podneblje grada Siska. Pored molitvenog prostora, IKC Sisak će ponuditi Omladinski klub, Knjižnicu sa čitaonicom, Kongresnu dvoranu, restoran i čajdžinicu te prostorije za različite tečajeve. Građani našeg grada i županije će imati privilegiju da u jednom objektu dožive, osjete i nauče sve što se tiče vjere, kulture i tradicije njihovih sugrađana.” – kazuje sisački imam Alem ef. Crnkić, rođeni Siščanin.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine na području Siska  živi 2442 muslimana što je 5 % od ukupnog stanovništva dok na prostoru Sisačko-moslavačke županije živi 4140 Muslimana (2,4 % stanovništva).

(sisak.info)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.