Hrvatska: Zbog snijega haos u Lici, ceste djelimično prohodne Istaknuto

24 Jan 2014
4364 puta

U Lici od petka ujutro pada snijeg koji zasad najviše poteškoća uzrokuje u prometu, tako da je zbog zimskih uvjeta i razmočenog snijega - na kolnicima ima više od pet centimetara snijega, na Koreničkom području zabranjen promet kamionima i tegljačima.

'Lika ceste' u zimskim bazama stavila je zimsku službu u III. stupanj pripravnosti, a policija vozila bez zimske opreme isključuje iz prometa. U Gospiću je zabilježeno nekoliko lakših prometnih nesreća.

U većini kopnenih krajeva u Hrvatskoj pada snijeg, u dijelu Slavonije, odnosno istočnim krajevima pada kiša, a snijega nošenog vjetrom bit će i mjestimice na sjevernom dijelu Jadrana, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Vjetar je sjeveroistočni, umjeren i jak. Na sjevernome i dijelu srednjega Jadrana jaka je olujna bura, a noćas se ponegdje očekuju i udari orkanske bure.

U gorju se očekuje snježni pokrivač većinom između 20 i 40 centimetara, a u nizinama između 10 i 20 centimetara.

Dežurna meteorologinja Ankica Stojanović najavila je da će snijeg prestati padati u subotu uz djelomično razvedravanje.

Upozorila je na veoma hladno jutro u nedjelju s temperaturama u unutrašnjosti od minus deset, a dnevne će ostati ispod nule i kretat će se od minus četiri do minus jedan.

Slično vrijeme zadržat će se do sredine idućeg tjedna, kaže Stojanović, prenosi dnevnik.hr.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.