Ovo su uslovi za ulazak u Hrvatsku iz BiH na ljeto

29 Mar 2021
1701 puta

Hrvatska je otvorena za turiste koji imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, antigenski test koji je na listi odobrenih u EU ili potvrdu da su u posljednja tri mjeseca preboljeli virus korona ili da je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva, a ta pravila važiće i tijekom ljetne sezone, rečeno je u Ministarstvu turizma i sporta Hrvatske.

Ministarstvo turizma i sporta zatražilo je da turistički radnici budu cijepljeni prioritetno u svibnju, dolaskom svih novih cjepiva, kako bi se turisti osjećali što sigurnije, rečeno je portalu “Index” u ovom ministarstvu.

Prema anketi koju je Ministarstvo provelo, 70 posto turističkih radnika želi biti cijepljeno. U Ministarstvu turizma navode i da se radi na tome da se osiguraju mobilni timovi za cijepljenje turista.

Uz osiguravanje ovih preduvjeta za masovniji dolazak turista, osnovni preduslov sezone bit će, navode u ovoj udruzi, epidemiološka situacija u Hrvatskoj, ali i na tržištima.

“Zato je nužno osmisliti i što prije pokrenuti jaku nacionalnu kampanju o značaju ovogodišnje sezone za naše gospodarstvo i društvo u cjelini, te o važnosti pridržavanja epidemioloških mjera, testiranju i cijepljenju. (N1)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.