Grad Beograd oduzima kuću Velikog brata

PrivremeniI organ Beograda zatražio je od gradskog pravobranilaštva da provjeri ugovore na osnovu kojih je produkcijska kuća „Emotion“ zakupila prostor u dijelu Sportsko-rekreativnog centra „Pionirski grad“ od 2.000 kvadrata po cijeni od 416 eura mjesečno, rekao je u utorak predsjednik ovog tijela Siniša Mali, ukazujući na nepravilnosti u poslovanju ovog javnog preduzeća.

- „Pionirski grad“ treba da bude mjesto na kojem će djeca da se obrazuju. U prethodnih deset godina izgubio je tu namjenu i postao poznat po rijalitima, kući „Velikog Brata“ i sumnjivim ugovorima. Privremeni organ vratiće ovaj centar djeci i učiniti sve da se obnove kapaciteti i vrati stari sjaj - obećao je Mali, koji je sa saradnicima obišao kapacitete nekada dječijeg raja u srcu Košutnjaka.
Tom prilikom, predsjednik Privremenog organa obećao je da će Grad finansirati renoviranje ovog dječijeg centra, a radovi će početi ove građevinske sezone. Prva faza, kako bi se Pionirski grad vratio u prijašnju funkciju, mogla bi da bude završena do septembra. Prema reijčima Siniše Malog, za to je potrebno nekoliko stotina hiljada eura.
Direktor SRC „Pionirski grad“ Slobodan Jakšić, koji je na toj funkciji tek 15 dana, kaže da je planirano da se od sedam bungalova, predviđenih za rušenje, četiri renoviraju.
- Uz minimalna ulaganja moguće je obnoviti centar koji je živio proteklih godina od zakupa poslovnog prostora, zbog čega je i urušen - istakao je Jakšić, navodeći da u tom preduzeću trenutno radi 12 osoba, a da su njihove plate oko 50.000 dinara bruto. - Prihod SRC za ovu godinu je 27 miliona dinara, od čega se od zakupa dobija 16 miliona. Oko 14 miliona odlazi na plate. Srećom, osim vode, komunalni troškovi su plaćeni, a centar nema nikakvih kredita ni dugova.
Prema Jakšićevim riječima potrebno je uraditi rekonstrukciju trafostanice i vodovodne mreže, dok će sa konkretnim planom i cijenom radova javnost biti upoznata za nedjelju dana.
Gradski funkcioneri nisu krili nezadovoljstvo kada su vidjeli amfiteatar salu u kojoj je, zbog potrebe jedne rijaliti emisije, iščupano 400 sjedišta! Međutim, pravi šok doživjeli su u dvorištu. Ispred kuće „Velikog Brata“ sačekala ih je tabla „Privatan posjed“. Autor je sprejom obavijestio da je „sve pokriveno video-nadzorom i da je ulazak zabranjen“.
Pored ruiniranih objekata i spornih ugovora, SRC „Pionirski grad“ ima još nekoliko problema. Jedan od njih je izmještanje 150 interno raseljenih osoba koje su smještene u nekoliko paviljona. Takođe, treba utvrditi zašto su se izdavali sportski tereni na 15 godina, bez nadoknade - zaključio je Mali.

(Večernje novosti)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.