Selaković: Srbija spremna otkriti pozadinu ubistva Đinđića

Ministar pravde i državne uprave i potpredsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Nikola Selaković izjavio je danas da je Srbija apsolutno spremna otkriti političku pozadinu ubojstva premijera Zorana Đinđića i da ne veruje da će biti problem otkriti tko su nalogodavci. 

"Kada smo bili u stanju da otkriti tko su ubojice, ne verujem da će biti problem da se otkrije i tko su nalogodavci", istaknuo je Selaković gostujući u Jutarnjem programu TV Pink. 

Na pitanje da li je istina da EU traži rasvjetljavanje političke pozadine ubojstva Đinđića, Selaković je odgovorio da su europski parlamentarci podnijeli zahtjev Europskoj komisiji u kojemu su tražili da se u pristupnim pregovorima sa Srbijom rasčisti i pozadina ubojstva Đinđića. 

On je istaknu da je potrebno rasvetljavanje pozadine svakog ubojstva, posebice ubojstva nekoga tko je bio visoki državni dužnosnik, kao što je predsjednik vlade. 

Na pitanje da li negdje u Europi postoje podaci o tome, Selaković je odgovorio da su to podaci za koje je čuo putem medija od izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina. 

"Od trenutka kada sam saznao za tu vijest rekao sam da tražimo da nam se dostave svi ti podaci, ako su to podaci iz drugih zemalja putem međunarodne pravne pomoći. Mi smo spremni da prihvatimo zaista sve od relevantnih dokaza. Za sada nismo dobili ništa", rekao je Selaković, prenosi Tanjug.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.