Pekari u Skoplju jutros nisu isporučili hljeb

02 Mar 2023
818 puta

U Sjevernoj Makedoniji rafovi za hljeb jutros su ostali prazni, iako su pekari najavili da će hljeb isporučivati sve dok ne stupi na snagu odluka Vlade o zamrzavanju cijene na 33 denara, odnosno 0,53 eura.

Ljudi koji su jutros otišli ​​u kupovinu kažu da u prodavnicama nisu našli bijeli i polubijeli hljeb, a na rafovima su bili samo specijalni hljebovi, prenosi “Nova Makedonija”.

Vlada je zamrznula cijenu bijelog i polubijelog hljeba sa 450 grama na 33 denara do kraja maja i ukida subvencionisanu struju za preduzeća koja proizvode osnovne prehrambene proizvode.

Odluka je donijeta juče na sednici Vlade, a pekarska industrija, koja je dan ranije najavila da će prestati sa proizvodnjom hljeba ukoliko takva odluka bude donijeta, sačekaće da bude objavljena u Službenom glasniku i najaviće naredne korake.

Ovakve odluke Vlade uslijedile su nakon što su analize Ministarstva privrede i inspekcijske kontrole pokazale da neka od preduzeća nisu snizila cijene svojih proizvoda.

Premijer Dimitar Kovačevski rekao je juče na konferenciji za novinare u Vladi da neće dozvoliti neopravdano povećanje cijena.

Prema riječima ministra privrede Krešnika Bektešija, preduzeća nisu oštećena činjenicom da će cijena hljeba biti zamrznuta.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.