Srbija: Predizborna šutnja počinje u ponoć

Predizborna šutnja, uoči izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, počinje u ponoć i trajat će do zatvaranja birališta, odnosno do 16. ožujka u 20 sati.

Predizborna šutnja podrazumijeva zabranu izborne propagande, što je propisano Zakonom o izboru narodnih poslanika Srbije, javio je Tanjug.

Tijekom tog perioda zabranjena je izborna propaganda preko sredstava javnog informiranja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procjena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka na udaljenosti manjoj od 50 metara od birališta.

Od četvrtka u ponoć elektronskim medijima bit će zabranjeno da na bilo koji način propagiraju izborne liste, kandidate ili stranke koje sudjeluju na izborima, da iznose procjene rezultata izbora.

Poštovanje izborne šutnje obvezuje i pisane medije što znači da je zabranjeno oglašavanje lista u oglasnim porukama, njihove oznake, slogani, ime, lik, glas, lično svojstvo kandidata, SMS poruke, ankete, telefonska uključenja.

Pravila o izbornoj šutnji odnose se i na program elektronskih medija koji se emitira putem Interneta.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.