U Rijeci zabranjeno piti alkohol na javnim mjestima

Riječko Gradsko vijeće danas je nakon dugotrajne rasprave prihvatilo izmjene odluke o komunalnom redu u kojima je jedina sporna odredba bila zabrana pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima, što su oporbeni vijećnici nazvali udarom na mlade koji se na nekoliko trgova i ulica okupljaju navečer, često uz alkohol.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, objašnjavajući prijedlog te odluke, rekao je kako se time ne namjerava zabraniti okupljanje mladih niti se pokušava utjecati na problem vezan uz konzumaciju alkohola.

"Zabrana pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima odnosi se na sve, ne samo na mlade, pa tako i na manje skupine starijih građana koji to čine", rekao je Obersnel, dodajući kako se pritom oštećuju okolni automobili i gradska oprema te proizvodi buka, na što se građani često žale.

Oporbeni vijećnici ocijenili su da je ta odluka socijalno neosjetljiva jer se kažnjavaju samo oni koji nemaju dovoljno novca zabavljati se u kafićima. Piti na zidićima dio je mediteranske tradicije, smatraju oporbenjaci.

Odluka je nakon duže rasprave usvojena, uz odgodu kažnjavanja do kraja godine. Oni koji se zateknu u takvom prekršaju u 2014. godini dobivat će samo opomenu, dok će se od nove godine takvo ponašanje kažnjavati novčanom kaznom od 500 kuna, javila je Hina.

 


{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.