U Sloveniji ove godine više imigranata iz kriznih područja

Slovenska pogranična policija na ljubljanskom aerodromu Brnik u prvoj je polovici ove godine zabilježila 102 slučaja pokušaja ulaska u europsko Schengensko područje s krivotvorenim dokumentima, najčešće putovnicama Turske ili Grčke, dok je 70 izbjeglica iz kriznih područja nakon slijetanja na Brnik zatražilo azil, što je znatno više nego lani.

U postupku je najnoviji slučaj trojice Kurda koji su u Sloveniju doputovali iz Istanbula avionom slovenske zrakoplovne kompanije, a imali su krivotvorene češke dokumente.

 Policija navodi da je u razgovoru s njima otkrila da su u kolovozu prešli iračko-sirijsku granicu te prije tjedan dana, nakon više neuspješnih pokušaja, uspjeli ući u Tursku. U Istanbulu su dokumente i avionske karte platili 25.000 dolara, ali su u Sloveniji zbog ilegalnog ulaska i krivotvorenih dokumenata prijavljeni i smješteni u centar za azilante. Oni su također zatražili politički azil.

 Slovenija je za ilegalne migrante najčešće tranzitna zemlja, a većinom je njihov konačni cilj Njemačka ili Francuska te skandinavske zemlje, navode u slovenskoj policiji.

 (Fena) zp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.