Sirijci najbrojniji među grupama registrovanih imigranata

FOTO: Ilustracija FOTO: Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je saopćilo da je registrovano 7.389 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Makedoniju od 19. juna, od kojih 4.863 Sirijaca.

Ostali su državljani Afganistana, Iraka, Pakistana, Somalije, Konga i Palestine, javlja Makedonska informativna agencija (MIA). 

Crveni Križ je poslao mobilne timove koji dijele vodu, pelene i druge potrepštine na željezničkim stanicama u Đevđeliji i Tabanovcima, te u nekim slučajevima vode izbjeglice kojima je potrebna medicinska pomoć u bolnicu. U međuvremenu, Ministarstvo zdravlja nastavlja dezinfekciju željezničkih stanica koje imigranti često koriste kao prenoćište. Ministarstvo je dezinficiralo željezničke stanice u Kumanovu, Skoplju i Đevđeliji u četvrtak kako bi spriječilo širenje zaraznih bolesti. 

Velika većina registrovanih nezakonitih imigranata su muškarci (5.786). Među imigrantima je i 939 žena i 651 dijete. Trinaestero Sirijaca je zatražilo azil u Makedoniji. Ukupno 44 tražioca azila su registrovani u Centru za izdavanje azila u Skoplju. 

(Fena) ab/dj

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.