Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine tražilo saslušanje Nigerijca

11 Feb 2016
1416 puta

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine uputilo je danas nadležnim organima Nigerije zahtjev za obavljanje razgovora s doktorom Philip Njemanze, liječnikom koji je izjavio da je Hashim Thaci, zajedno s Rohasom Okorachom, trgovao organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji.

Zahtjev je upućen u skladu s odredbama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, preko Ministarstva pravde Srbije, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Na taj način, kako se precizira, započeo je postupak koji će omogućiti saslušanje osobe koja ima eventalnom saznanja o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i na sjeveru Albanije.

Tužiteljstvo je u ovom predmetu saslušalo do sada 160 svjedoka.

U suradnji sa Specijalnim istražnim timom Euleksa, uz potporu institucija Srbije, saslušano je više od 200 svjedoka na prostoru Srbije.

Specijalni istražni tim provodi istragu u više zemalja o zločinima OVK na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2000. godine, koje će epilog dobiti pred nedavno osnovanim Sudom za OVK u Hagu.

(FENA) M.K.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.