Srbijanski predsjednik Nikolić na jesen u posjetu Bosni i Hercegovini

04 Mar 2016
1436 puta

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem prihvatio njegov prijedlog da se najavljeni službeni posjet Nikolića Sarajevu odgodi za jesen, zbog izbora u Srbiji, priopćila je danas služba za suradnju s medijima predsjednika Srbije.

 Nikolić i Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj suradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima s kojima se suočava regija, prvenstveno kada je u pitanju migrantska kriza, javlja Tanjug.

 Nikolić je poželio uspjeh Izetbegoviću u predstojećem predsjedanju Predsjedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u svibnju.

 "To je prilika da zemlje regije razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu riješiti zajedničkim naporima", naglasio je predsjednik Srbije.

 U povodu izbjegličke krize koja potresa cijelu regiju, Nikolić je naglasio da je Europska unija na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rješenja, koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom.

 "Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću", konstatirao je predsjednik Nikolić.

 Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusjedskim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine te izrazio zabrinutost u povodu novog vala izbjeglica koji se očekuje na proljeće. 

(FENA) C.K.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.