U Zagrebu 'Dani bijele trake', sjećanja na ratne žrtve u Prijedoru

26 Maj 2016
1864 puta

Manifestacija "Dani bijele tranke" u spomen na žrtve ratnih zločina počinjenih u Prijedoru i dolini rijeke Sane bit će održana u Zagrebu 26., 28. i 31. maja, najavio je organizator, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u tom gradu.

Suradnici su Hrvatski dom-Ljubija i Udruženje Prijedorčanki "Izvor", a pokrovitelj gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Organizatori ističu da se preživjeli Prijedorčani različitim mirovnim akcijama sjećaju 3.173 ubijena i nestala civila, kao i da 21 godinu nakon rata vlasti Republike Srpske ne dozvoljavaju Bošnjacima i Hrvatima da obilježe mjesta stradanja izgradnjom spomenika u Prijedoru i na mjestima nekadašnjih logora Omarska, Keraterm i Trnopolje. 

Cilj manifestacije u Zagrebu jeste ukazati na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata iz Prijedora i okoline.

U programu "Dana bijele trake" između ostalog su najavljene tribina "Ubijenoj djeci Prijedora" i promocija dokumentarnog filma "Pretty Village" autora Kemala Pervanića.

Na Trgu bana Josipa Jelačića aktivisti bošnjačkih i hrvatskih udruga će građanima dijeliti edukativni materijal i bijele trake.  

(FENA) J.Č.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.