APEL GRAĐANIMA ZA RACIONALNU POTROŠNJU VODE IZ OPĆINSKOG VODOVODA

23 Jun 2017
3000 puta

Kontinuiranim praćenjem potrošnje vode u vodovodnim sistemima na podučju općine Tešanj uočena je enormna potrošnja vode, dok su na terenu uočene aktivnosti koje se isključivo zabranjuju u periodima velikih suša kao što su: pranje dvorišta, zaljevanje bašti i voćnjaka, pranje automobila, punjenje bazena i slično.

    Shodno tome, upućujemo  A P E L  svim građanima na savjesno, odgovorno, racionalno i namjensko  trošenje vode te napominjemo da, u slučaju trajanja ovakvih vremenskih prilika i ovakve potrošnje vode, bićemo prinuđeni na uvođenje I STEPENA redukcije svim potrošačina na vodovodnim sistemima Tešanj-Jelah i Kraševo.

    Pozivamo  sve korisnike na racionalno korištenje vode i strogu primjenu  čl.41 Odluke o vodovodu i kanalizaciji (službeni glasnik br.10/05 –Općine tešanj) po kojem je zabranjeno koristiti vodu za: pranje dvorišta, zalijevanje bašta, punjenje bazena, trošenje vode za potrebe gradilišta i slične radnje koje su u suprotnosti sa odredbama ove odluke.

    Apelujemo na sve građane na umjereno i racionalno korištenje vode kako bismo u narednim prazničnim danima bili u mogućnosti distribuirati vodu prema svim korisnicima.

   Molimo korisnike za razumijevanje!

    Uprava JP “RAD” d.d. Tešanj

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.