31.01.2018. Vremenska prognoza

31 Jan 2018
1600 puta

Danas više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima mala do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Lokalno će biti magle prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stupnjeva. 

PROGNOZA VREMENA ZA 01.02.2018 (Četvrtak)., postupno naoblačenje u cijeloj zemlji. Povremeno slaba kiša se očekuje u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje sa jačim padavinama se očekuje u noći na petak. U zapadnim područjima, kiša se postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Umjereno jugo sa jakim udarima. Sa dolaskom padavina vjetar postepeno mijenja smjer na sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu i u Krajini do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stupnjeva.

 

PROGNOZA VREMENA ZA 2.02.2018 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne kiša. U većem dijelu Bosne će padati kiša i snijeg. U ranim jutarnjim satima padavine prvo u Krajini i prema sredini dana padavine će se postupno proširiti na ostala područja. Granica snijega ili susnježice se može spustiti i do 400 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu do 9 stupnjeva. U drugoj polovini dana u cijeloj zemlji temperatura zraka u opadanju.

 

PROGNOZA VREMENA ZA 3.02.2018 (Subota)., snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje slaba susnježica ili kiša. Do kraja dana postupan prestanak padavina. U Bosni vjetar slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će oslabiti do kraja dana. Temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu od 2 do 6 stupnjeva.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.