Aktuelne informacije o stanju na graničnim prelazima BiH

13 Mar 2020
1822 puta

nformativni centar BIHAMK-a prati situaciju u BIH i regiji i redovno će informisati javnost o stanju na graničnim prelazima.

SLOVENIJA: Svi manji granični prelazi prema Italiji su zatvoreni. U funkciji je 6 graničnih prelaza: Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije i Krvavi Potok. Na svim graničnim prelazima pojačana je kontrola putnika i robe.

SRBIJA: Zatvoreni su granični prelazi sa Hrvatskom: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.
Sa Bosnom i Hercegovinom, Srbija je od jutros zatvorila malogranične prelaze: Bazinovci, Jamena, Most i Mokronozi.
Sa Makedonijom je zatvoren granični prelaz Prohor Pčinjski. Međunarodni granični prelaz Preševo-Tabanovci je otvoren.

Svi međunarodni granični prelazi Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom (izuzetak je GP Deleuša-Vraćenovići, koji je zbog radova zatvoren) su otvoreni, a na prelazima se vrše pojačane kontrole putnika i robe.

U Bosnu i Hercegovinu je zabranjen ulazak strancima koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i pojedinih dijelova Kine (provincija Hubei i grad Wuhan). Državljani BiH koji se vraćaju u BiH iz neke od ovih zemalja popunjavaju upitnik i idu u obaveznu samoizolaciju 14 dana.

Za sve detaljnije informacije pozovite Informativni centar BIHAMK-a na broj 1282 (birajte opciju 4). Za pozive iz inostranstva broj je +387 33 282 100 (opcija 4).

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.