MUPZDK - Pojačane mjere u povodu božićnih i novogodišnjih praznika

25 Dec 2015
1624 puta

Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će, u povodu nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika, poduzeti pojačane mjere i radnje na obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana za vrijeme praznika.

U skladu s izvršenom procjenom planirane su mjere i radnje u smislu pojačane kontrole ugostiteljskih objekata, kao i drugih objekata u kojim se okuplja veći broj građana. Također je planirana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju u okviru koje će se evidentirati i sankcionisati svi prekršaji, a u okviru predmetnih saobraćajnih kontrola policijski službenici će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju i dokumentovanju krivičnih djela, pronalasku nedozvoljenih predmeta kao i pronalasku i procesuiranju izvršilaca krivičnih djela.

Policija podsjeća građane da prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa predstavlja prekršaj te da će se prema prekršiocima javnog reda i mira izdavati prekršajni nalozi. U slučaju da su prekršaji počinjeni od maloljetnika, službenici policije će izdavati prekršajne naloge roditeljima ili starateljima.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, i poziva vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola.

Policija MUP-a ZDK poziva građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

- Budimo partneri u stvaranju sigurnog ambijenta - ističu iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA) H.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.