Prohodnost puteva na području općine Tešanj

Na području općine Tešanj, Programom zimskog održavanja, ukupno je obuhvaćeno 304 km puteva (različitih kategorija) i 40 km trotoara.

Za zimsko održavanje lokalnih cesta na području općine Tešanj izvođači su firme AB trans d.o.o. Tešanj, KM gradnja d.o.o. Tešanj, TRANS-KOP d.o.o. Tešanj i Dobojputevi d.d. Doboj Jug, a za održavanje gradskih ulica - KP RAD Tešanj. Putem mjesnih zajednica ugovoreno je zimsko održavanja nekategorisanih cesta (cca 135 km).

U proteklih 48 sati na terenu je bilo 10 operativnih ekipa, te dodatno oko 20 ekipa na održavanju nekategorisanih cesta po mjesnim zajednicama. Nakon jučerašnjeg prvog čišćenja i obezbjeđenja prohodnosti, tokom noći i u ranim jutarnjim satima izvršeno je dodatno čišćenje i uklanjanje snijega sa kolovoza. Jutros su svi putevi na području općine Tešanj bili prohodni u skladu sa zimskim uvjetima.

Poteškoće i problemi na čišćenju snijega zabilježeni su na dionici puta Tešanj - Tešanjka i u MZ Jelah. Tokom dana i noći biće izvršena dodatna intervencija na ovim lokacijama.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.