Tarik Međić u Maglaju organizuje rukometni kamp!

12 Apr 2017
3565 puta

Bogato iskustvo i znanje prenosi na mlade rukometaše

Tarik Međić, jedan od najboljih bh rukometaša, u Maglaju od 10. do 16.jula organizuje rukometni kamp za rukometaše uzrasta od 7 do 17 godina. Svojim ponašanjem na terenu, ali i izvan njega, te svojim profesionalizmom, Tarik može biti samo uzor mladim rukometašima. Međić je i sportski pedagog, pa zašto bogato rukometno znanje, uz stručan rad, ne prenijeti i na mlađe. Priča nam da mu je oduvijek želja bila raditi sa mladim rukometašima. Ali, njegove klupske obaveze to mu ne dozvoljavaju. Uspješnu karijeru Tarik Međić počeo je u RK Maglaj. Sa 15 godina odlazi u sarajevsku Bosnu, sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti, nekoliko puta prvenstvo i KUP BiH, igrao je SEHA Ligu, nastupao za bh reprezentaciju. Sada je član RK Vogošća PH. Tokom svoje karijere imao je priliku da uči od velikih rukometnih stručnjaka: Mahmuta Obralića, Abaza Arslanagića, Kasima Kamenice, Irfana Smajlagića, Vojislava Rađe i mnogi drugih..... „Svi oni prenijeli su rukometno znanje na mene, odatle i ideja za organizovanje ovakvog kampa. Da svoje znanje prenosim na mlade rukometaše i da oni tokom ovog kampa zaista nešto i nauče. Ovako bh rukomet može samo profitirati“, priča nam Međić i sa žaljenjem konstatuje da ima puno sredina gdje se neadekvatno radi s mladima.

Bogat program kampa

Pored dva dnevna moderna treninga u sportskoj dvorani, za učesnike kampa biće organizovani izleti u prirodu, odlasci na bazene te edukativna pradavanja u saradnji sa Fakultetom za tjelesni odgoj i sport Univerziteta Tuzla i Agencijom za antidoping BiH. Iza projekta Rukometni kamp „Tarik Međić“, stali su grad, Rukometni klub Maglaj sa Školom rukometa, Dom kulture „Edhem Mulabdić“, dodaje tehnički organizator kampa Kenan Bašić. „Nadamo se da ćemo na ovaj način biti inicijatori boljeg i kvalitetnijeg rukometa, klubova i škola rukometa u našoj zemlji. Škole rukometa su baza iz koje treba da se gradi klub i zato je rad s mladima izuzetno važan“, rekao nam je Bašić i dodao da se nada da će kamp postati jedan od boljih projekata, ne samo u Maglaju nego i u BiH. Prijava za kamp već ima iz cijele BiH, a jedna je stigla i iz Švedske.

Na kamp dolaze velika imena bh rukometa

Na kamp dolaze velika imena. Sigurno je da će treneri biti Abaz Arslanagić i Mahmut Obralić, dok će od igrača doći Mirsad Terzić, Senjamin i Benjamin Burić, Fahrudin Melić, Muhamed Toromanović, Edin Bašić, Igor Karačić, Ivan Divković, Adnan Šabanović, Alen Ovčina i Benjamin Čičkušić.

„Imali smo u vidu da na kampu okupimo i moje nekadašnje saigrače, klupske i reprezentativne, koji sada igraju za velike klubove. Očekujem da će svoje uspješne priče podijeliti sa učesnicima kampa“, rekao nam je Tarik Međić. Više o samom kampu, načinu prijavljivanja, cijeni može se naći na FB Rukometni kamp Tarik Međić i na stranici www.rukometnikamptm.com.

(N.Br./maglaj.net)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.