Delić: Očekujem pobjedu protiv Grčke

Selektor teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine Amer Delić vjeruje da njegovi igrači mogu slaviti pobjedu nad Grčkom i izboriti plasman u drugo kolo II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.

BiH u Sarajevu od 31. januara do 2. februara dočekuje Grčku, a Delić smatra da bh. teniseri, uz podšku publike, mogu dobro započeti godinu kada su u pitanju reprezentativni nastupi.

- Grci su prošle sezone izborili plasman u Drugu grupu, sigurno zasluženo. No, smatram da naš tim ima malo više iskustva, proveli smo više vremena u Drugoj grupi a imali smo i šansi da se probijemo u Prvu. Igramo kod kuće na podlozi na koju smo navikli. Uz pomoć publike šanse su nam jako dobre i nadam se da ćemo proći prvo kolo - kazao je Delić za Agenciju Fena.

Početak priprema za meč je u ponedjeljak, a Delić iz SAD-a u Sarajevu dolazi dan ranije.

On je danas objavio i spisak igrača, koji predvodi prvi reket BiH Damir Džumhur, a nakon dugo vremena dres sa državnim grbom trebao bi obući Mirza Bašić.

- Definitivno očekujem da Mirza zaigra. On je trenutno na turniru u Njemačkoj i nadam se da će sve biti u redu - kazao je Delić.

Još jednom je potcrtao važnost uspjeha Damira Džumhura na turniru u Melbourne za teniski sport u BiH uopće.

- Damir je napravio veliku stvar ne samo za sebe nego i za cijeli tim, kao i za tenis u BiH uopće, muški i ženski. To je dokaz da igrači iz BiH mogu ostvarivati dobre rezultate na svjetskoj sceni. Ovaj njegov rezultat treba biti motiv za sve igrače - kazao je.

Očekuje da BiH, na krilima dobrih nastupa bh. tenisera može ove godine napraviti iskorak u Davis Cupu i plasirati se u Prvu grupu.

- Kao prvo, sve zavisi od zdravlja, a druga stvar je naša igra. Velika je stvar započeti godinu kao što su počeli Damir i Mirza, a nadam se da će i ostali naši igrači imati dobre rezultate. Momentum također može biti velika stvar. Vjerujem da smo dosta naučili iz dosadašnjih mečeva i nadam se da ćemo se uspjeti ove godine probiti u Prvu grupu - zaključio je selektor bh. tima u razgovoru za Fenu.

Osim Džumhura i Bašića, na spisku za meč sa Grčkom su još Aldin Šetkić i Tomislav Brkić.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.