Održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u “Rugby-u 7”

05 Jun 2018
2171 puta

JELAH, 03.06.2018. -  U nedjelju, 03.06.2018. godine, na travnatom terenu stadiona “Šibovi” u Jelahu, u organizaciji Rugby kluba “TRK” Tešanj, održan je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u “Rugby-u 7”, u seniorskoj konkurenciji.

Pored domaćina takmičenja, Rugby kluba “TRK” Tešanj koji se takmičio sa dvije ekipe, na turniru su učestvovali još i RK“Čelik” Zenica i RK “Rudar” Zenica.

Konačan poredak:

RK “Čelik” Zenica,
RK “TRK” Tešanj,
RK “Rudar” Zenica,
RK “TRK” Medakovo.

U današnje vrijeme veoma je teško organizovati turnire ovog formata na državnom nivou jer Rugby timovi u BiH se nalaze u veoma teškoj i nezavidnoj financijskoj situaciji i zavise od pomoći i podrške lokalne zajednice i općina iz kojih dolaze, a najviše od ljudi dobre volje koji vole sport.

Ragbi Klub ''Trk'' Tešanj posebno želi zahvaliti lokalnom klubu ''FK Borac'' Jelah na ustupanju terena, svlačionica i JOM Jelah na ustupanju kancelarija za održavanje Državnog prvenstva BIH jer bez njihove pomoći ovo ne bi mogli sami organizirati. Također želimo zahvaliti gostujučim ekipama na dolasku i učestvovanju, fer i korektnoj igri. Nakon ovakvog lijepog dana i promocije Rugby-a u Jelahu i Općini Tešanj rezultat moramo staviti u drugi plan.

Drugi turnir državnog prvenstva BiH u Rugby-u 7 nakon kojeg ćemo saznati tačan poredak ekipa će biti odigran u Zenici na stadionu Kamberović polje sljedećeg vikenda. 
Naravno, svi ste pozvani...

FOTO

Ragbi klub TRK Tešanj

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.