ZAVRŠEN JE TURNIR MJESNIH ZAJEDNICA OPĆINE TEŠANJ 2019.

JU Sportsko rekreacioni centar organizovala je peti TURNIR mjesnih zajednica uz finansisko pokroviteljstvo općine Tešanj. Na ovom turniru učestvovalo je više od 300 sportaša sa čitavog područija naše Općine u tri sportske discipline: mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis.


Odigrano je u 10 dana ukupno 51 utakmica u nogometu, 44 meča u stonom tenisu i 34 učesnika u streljaštvu ispucali su 510 dijabola sa vazdušnom puškom.
Nagradni fond za ovogodišnji turnir je 2.500KM a sredstva je obezbjedila općina Tešanj. Pored novčanih nagrada podjeljeno je 7 pehara, 57 medalja i 19 priznanja.
Večeras, 09.01.2019.godine, nakon što su odigrani završni mečevi turnira, pristupilo se svečanoj ceremoniji zatvaranja turnira i proglašenju najboljih.
Nagrade su uručivali načelnik Suad Huskić i direktor Safet Jašić.
NAJBOLJI U STONOM TENISU SU:
U ekipnom takmičenju , odnosno igra u parovima –doubl najbolji su:
- PRVO MJESTO, ekipa MZ TEŠANJ u sastavu: (PRNJAVORAC ALEM I JUSUFOVIĆ ADEL), Za osvojeno PRVO mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.
- DRUGO MJESTO, ekipa MZ KARADAGLIJE u sastavu (MUŠIJA EDIN i KOVAČEVIĆ ELMIN), Za osvojeno drugo mjesto dodijeljeno im je: Kao ekipa 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.
- TREĆE MJESTO, ekipa MZ KRAŠEVO u sastavu (AIDIN i KENAN DUBRAVAC ), Za osvojeno TREĆE mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 70KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Najbolji POJEDINCIu STONOM TENISU SU:
-PRVO mjesto u stonom tenisu AIDIN DUBRAVAC iz MZ KRAŠEVO, Osvojeno: Novčana nagrada od 100KM, PEHAR medalju i priznanje.
- DRUGO mjesto: MURSEL SINANOVIĆ iz MZ RADUŠA. Osvojeno: Novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.
- TREĆE mjesto : ALEM PRNJAVORAV iz MZ TEŠANJ. 
Osvojena: Novčana nagradu od 50KM, medalja i priznanje.
NAJBOLJI U STRELJAŠTVU SU:
- PRVO mjesto, ekipa MZ RADUŠA (Halilović Alen, Hadžalić Eldar i Hasaničević Muhamed). Za osvojeno PRVO mjesto uručeno im je:
- Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.
- DRUGO mjesto u streljaštvu: Ekipa MZ ŠIJE u sastavu (Hasanić Adin, Meški Elina i Trepčić Fatima). Za osvojeno DRUGO mjesto uručeno im je: 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.
- TREĆE mjesto u streljaštvu: Ekipa MZ NOVI MILJANOVCI u sastavu (Jacić Derviš, Ćeman Samra i Hadžan Fadil). Za osvojeno treće mjesto uručeno im je: 80KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Najbolji pojedinci u STRELJAŠTVU SU:

- PRVO mjesto: ELVIRA TURKEŠ iz MZ TEŠANJ. Kao nagradu je preuzela: Novčanu nagradu od 100KM, pehar, medalju i priznanje.
- DRUGO mjesto : KENAN MUSLIJA iz MZ ŠIJE, pa mu je uručena novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.
- TREĆE mjesto : ASIMA HALILOVIĆ iz MZ KARADAGLIJE. Kao nagradu je preuzela, novčanu nagradu od 50KM, medalju i priznanje.

PROGLAŠENI SU NAJBOLJI U MALOM NOGOMETU:

- PRVO MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ PILJUŽIĆI u sastavu: Solo Emin, Kurdić Haris, Mudrov Kenan, Mudrov Vedad, Mudrov Harun, Starčević Samir, Starčević Ahmet, Starčević Ibrahim, Starčević Vehid, Ćeman Kenan, Solo Muamer, Selman Armin.
Za osvojeno PRVO mjesto dobijaju : kao ekipa novčanu nagradu od 700KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ PILJUŽIĆE.

- DRUGO MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ KARADAGLIJE u sastavu:
Bahtić Ismet, Bahtić Mahmut, Halilović Haris, Halilović Bećir, Alispahić Sanel, Kalabić Zafir, Softić Enis, Softić Mahmut, Halilović Meris, Softić Agim, Kovačević Belmin, Kovačević Elmin.

Za osvojeno DRUGO mjesto dobijaju : kao ekipa novčanu nagradu od 500KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ KARADAGLIJE.

-TREĆE MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ TEŠANJ u sastavu: Kovačević Nermin, Halilović Maid, Kruškić Belmin, Plančić Izudin, Halilović Halid, Isaković Armin, Smailbegović Enis, Bašić Amel, Škapur Husein, Halilović Almir, Kantić Tarik, Isaković Zlatko.
Za osvojeno TREĆE mjesto dobijaju : kao ekipa novčanu nagradu od 300KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ TEŠANJ.

Uručene su zahvalnice sudijama turnira Ismetu Ibrahimkadiću i Semiru Baliću za uspješno dijeljenje pravde tokom malonogometnih utakmica turnira. Također su uručena priznanja najstarijem igraču turnira za fer plej igru u malom nogometu- Šemsudinu Buljubašić iz ekipe MZ Kraševo, i najmlađem učesniku Jašić Eminu koji je nastupio u igri stonog tenisa.

Zahvaljujem se svim učesnicima turnira i Čestitam najuspješnijim, a svim ostalim želim više sreće naredne godine.
Direktor
JU SRC, Safet Jašić

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.