Fudbaleri Borca iz Jelaha pobjednici su Memorijalnog turnira "Mladen Pavlović" u Tesliću

Proteklog vikendana turniru Mladen Pavlović u Tesliću učešće je uzela i ekipa FK BORAC Jelah.

Na turniru je odigrano sedam utakmica.

Prvi susret 1/4 finala se nije igrao jer je ekipa OFK Pridjel bila spriječena da dođe, pa službenim rezultatom 3:0, ekipa veterana FK "Mineral" prošla u polufinale.

U drugom susretu fudbaleri Ukrine iz Čečave sa 2:1 su slavili protiv veterana Proletera iz Teslića.

Treći susret su igrali TOŠK iz Tešnja i domaćin turnira Mineral. Kitanović je doveo TOŠK u vodstvo, ali je Mineral u nastavku preokrenuo i slavio sa 3:1.

Najbolja utakmica turnira viđena je između Borca iz Jelaha i Proletera. Borac je dva puta vodio, ali je Proleter vraćao golovima Gavrića i Hodžića. Susret je završen rezultatom 2:2, pa se pristupilo izvođenju penal. Svi izvođači su bili sigurno kod Borca, dok je Gavrić u drugoj seriji šutirao visoko preko gola, pa je tim iz Jelaha prošao u polufinale.

U prvom polufinalnom meču Ukrina je sa 3:1 savladala veterane Minerala.

Zanimljiv meč je odigran u drugom polufinalu u kojem su snage odmjerili Borac iz Jelaha i Mineral. Borac je vodio 2:0, Mineral se uspio vratiti na 2:2, ali je Borac slavio sa 4:2.

U finalnom meču su se sastali Borac iz Jelaha i Ukrina iz Čečave. Fudbaleri Borca odigrali su odličnu utakmicu i na krilima Denisa Zelenkovića slavili sa 3:0 i osvojili prvi Memorijalni turnir "Mladen Pavlović".

Bravo momci!

UŽVB!

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.