Košarkaški pioniri Gradine iz Tešnja osvojili drugo mjesto na turniru u Mađarskoj

10 Jul 2019
2485 puta
Mladi košarkaši Gradine u ovogodišnjem izdanju Intersport Youth Basketball Festivalu koje se održava u mađarskom Kaposvaru učestvovali su sa dvije selekcije i to U14 i U16, a na turniru je učešće uzelo više od stotinu ekipa iz cijelog svijeta.

Ekipa Gradine iz Tešnja bila je jedini učesnik iz Bosne i Hercegovine koji je ikada učestvovao na ovom turniru, a na turniru su odigrali sedam utakmica. U završnici su odigrali četiri meča, a prvi je registrovan rezultatom 20:0 protiv tima Luceafarul Cnme Satu Mare iz Rumunije nakon čega su protiv ACS Playballa slavili s rezultatom 64:38. 
 
U trećem meču slavili su i protiv BC Galactica "A" iz Rumunije rezultatom 62:46. Treća utakmica za Gradinu danas je bila možda i previše, ali na njihovu žalost, umor ih je stigao u finalu te su poraženi od Uzhgoroda iz Ukraine rezultatom 65:36.

"Klub je osnovan 1997. godine, a od 2018. godine na čelu s novom upravom radimo na afirmaciji što većeg broja djece u košarci u našem gradu. Sam odlazak na turnir je bio ogroman projekt za nas, a omogućen je učešćem i ogromnim zalaganjem roditelja kao i donacijama sponzora, Općine Tešanj te velikog broja donacija fizičkih lica", kazao je član Upravnog odbora KK Gradina Jasmin Turković.
 
Dodao je da su presretni rezultatom koji su ostvarili njihovi pioniri te da je njihova srebrena medalja zlatnog sjaja. Dodali su da ova djeca zaslužuju doček u Tešnju, ali s obzirom da je njihov povratak planiran dan prije obilježavanja 11. jula, njihov uspjeh će biti proslavljen nekoliko dana poslije kada će im biti podijeljeni i prigodni pokloni.
 
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.