UEFA dodijelila individualne nagrade najboljima u protekloj sezoni

02 Okt 2020
2089 puta

Na ždrijebu za ovosezonsku Ligu prvaka, odrađena je i ceremonija uručenja individualnih nagrada najboljim igračima u protekloj sezoni. Bila je riječ o velikoj dominaciji igrača Bayerna, a tako su i predviđali stručnjaci, navijači, pa čak i oni koji su se kladili na ovu ceremoniju koristeći bet365 link. U onoj najvažnijoj kategoriji za igrača godine u konkurenciji su se nalazila tri igrača, od čega dva iz Bayerna. Riječ je o Poljaku Robertu Lewandowskom i Nijemcu Manuelu Neueru. Uz njih se našao belgijski veznjak iz Manchester Cityja, Kevin de Bruyne.

Lewandowski očekivano odnio nagradu

32-godišnji napadač i najbolji strijelac Bundeslige, njemačkog kupa i Lige prvaka, sasvim je očekivano odnio nagradu najboljeg igrača Europe po izboru UEFA-e. U protekloj sezoni zabio je impresivnih 55 golova u 47 utakmica, a u Ligi prvaka je od toga upisao 15 golova u 10 utakmica. Sasvim sigurno će ovo malo utješiti poljskog golgetera budući da je po mnogima ostao zakinut najveće individualne nagrade u svijetu nogometa – Ballon d’Ora, odnosno Zlatne lopte.

Lewandowski se kod uručenja nagrade ponajprije zahvalio svim suigračima, trenerima i stručnom stožeru te nije krio svoje oduševljenje povodom osvajanja ove nagrade:
“Oduvijek sam sanjao o igranju na najvećim stadionima na svijetu s najboljim klubom na svijetu. Vrlo sam zahvalan, sretan i ponosan.”

U ženskoj konkurenciji, najboljom igračicom proglašena je Pernille Harder koja se nedavno pridružila ženskom timu Chelseaja. Nagradu je dobila za svoje predstave i uspjehe s njemačkim Wolfsburgom, čije je boje branila prethodne sezone.

Ostale nagrade

Kapetan najjače ekipe u Europi, Manuel Neuer, također je bez previše iznenađenja odnio nagradu najboljeg vratara Europe. U konkurenciji za tu nagradu bio je uspješniji od Keylora Navasa i Jana Oblaka. Neuer je odigrao sve utakmice Bayerna u Ligi prvaka, a primio je samo osam golova u 11 utakmica te šest utakmica nije uopće morao po loptu u svoju mrežu.
U ženskoj konkurenciji, nagradu je odnijela Sarah Bouhaddi, djevojka koja brani za Lyon koji je osvojio Ligu prvaka u ženskoj konkurenciji. U sedam utakmica primila je samo dva gola.

U kategoriji za obrambenog igrača godine konkurirala su tri igrača Bayerna: Joshua Kimmich, David Alaba i Alphonso Davies. Nagradu je na kraju odnio Joshua Kimmich.
Bouhaddi se također priključila njezina suigračica iz kluba – Wendie Renard. Obje su ove igračice prošle sezone podigle trofej Lige prvaka čak sedmi put.

Razočaravajuću sezonu Manchester Cityja u Ligi prvaka donekle je ublažio Kevin de Bruyne koji je u konkurenciji s Thiagom Alcantarom i Thomasom Mullerom odnio nagradu za najboljeg veznog igrača.
U ženskoj konkurenciji je nagradu odnijela još jedna igračica francuskog Lyona, a riječ je o Njemici Dzsenifer Marozsan.

Gotovo savršen učinak Bayernovih igrača na ovoj dodijeli nagrada nadogradio je još jednom Robert Lewandowski koji je izabran i za najboljeg napadača protekle sezone.
Pernille Harder isto je tako uz nagradu za najbolju igračicu u ženskoj konkurenciji odnijela i nagradu za najbolju napadačicu.

Na učinak Bayernovih igrača nadovezao se i njihov trener Hansi Flick koji je bio mozak iza osvajanja trostruke krune svoje ekipe. On je odnio nagradu u konkurenciji za najboljeg trenera u protekloj sezoni.
Jean-Luc Vasseur je također bez puno iznenađenja osvojio istu nagradu u ženskoj konkurenciji zbog svojih sjajnih rezultata s Lyonom.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.