Ajdin Mrguda: Evedintan je napredak u NK TOŠK Istaknuto

Web portal atomci ba je razgovarao s šefom stručnog štaba NK TOŠK Tešanj o aktuelnoj situaciji u klubu ali i ostalim stvarima vezano za najstariji sportski kolektiv na područiju općine Tešanj.

Web portal atomci.ba;Možete li nam reći nešto više kako su prošle pripreme u NK TOŠK-u i jeste li zadovoljni s istim?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):Što se tiče priprema u ovo prijelaznom periodu u vecem dijelu možemo biti zadovoljni. Međutim ako pogledamo sa rezultatskog aspekta, tu nismo ostvarili zacrtani cilj. Prije svega moram da pohvalim upravu kluba koja nam je obezbijedila optimalne uslove za rad tokom ovih priprema. Od početka priprema glavni akcenat je stavljen na fizičku pripremu, i u tom dijelu smo apsolutno zadovoljni, tu prije svega moram da pohvalim novog clana u strucnom stabu gospodina Karagić Vernesa koji je kondicioni trener i ujedno moj prvi asistent. U drugom dijelu priprema nismo uspjeli u potpunosti uigrati ekipu na najveci nivo, sto je sigurno donijelo losije rezultate u ovoj fazi priprema. Sigurno je da cemo i u ovom dijelu napraviti sve kako bi u prvenstvo usli sto bolje spremni.
Web portal atomci.ba:Da nam kažete nešto više o igračkom kadru i jel došlo do promjena u odnosu na jesenji dio sezone?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):Što se tiče igračkog kadra on je u većem dijelu ostao isti u odnosu na proslu polusezonu, sa dva nova igrača na pozicij golmana i zadnjeg veznog igrača. Kao sto znate mi smo nastavi nas plan sa dovođenjem mladih igrača koji imaju budućnost i koji će se vrlo brzo uklopiti u ovu mladu ekipu. Sigurno da smo nakon povratka Softića uspjeli da rijesimo određene pozicije jer je to univerzalan igrač, koji moze igrati na više pozicija u timu. Vec se u ovom pripremnom periodu vidjelo da ce on biti veliko pojačanje za nas klub. Sistemski pravimo ekipu za buducnost. Tako da smo nastavili trend sa prikljucivanjem ekipi nasih najkvalitetnijih juniora koji su potpisali ugovore (3 juniora). Veliki sam optimista da u koliko nastave da rade kao u ovom pripremnom periodu, vrlo brzo moza cak i u prvom kolu ce imati veliku minutazu…
Web portal atomci.ba:Koliko ste zadovoljni s trenutnom situacijom u klubu a ujedno ste i član uprave kluba pa nam sigurno možete više informacija da kažete?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):Evidentno je da je napredak vidljiv u svim aspektima, posebno sto se tice organizacije u klubu. Kao sto znate upravni odbor je pokrenuo jedan od najvecih projekat u klubu, jedan navijač jedna stolica. Također postoji jos projekata koji su u tijeku, a jedan od njih je projekat kupovine sportske opreme, gdje je u zavrsnoj fazi. Projekat je pokrenut na inicijativu nekih od bivsih igrača naseg kluba, zajedno sa određenim privrednim subjektima grada. Moram da se zahvalim prije svega tim nasim bivsim igracima koji nisu zaboravili svoj klub: Dzenan Korajlic, Hasukić Jasmin, Ljevaković Admir, Mahmutović Ajdin, Vrsajevic Avidja, Junuzovic Armin, Ljevaković Alen, Jabandzić Ensar, Jabandzić Edin, Alihodzic Admir itd, i privrednim subjektima NEADO – Dolamić Hamzalija, KANTIĆ DOO, Spedicija Turalić, Spedicija Centar, Blusped, Mrguda doo, Madi doo,BEA DOO, KOTEKS doo i drugi. To je projekat koji ce biti realiziran u narednih par dana, gdje cete u potpunosti biti obavijesteni o cemu se u principu radi. Veliki broj stvari je pokrenuto gdje upravni odbor intenzivno radi..
Web portal atomci.ba:.Projekat “Jedan navijač jedna stolica” je dobro prihvačen kod navijača ali i prijatelja NK TOŠK-a tako da je do današnjeg dana prodato preko 750 polugodišnjih karti te je sigurno očekivati i bolju posjetu na stadionu Luke u Tešnju?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):Kao sto sam i reko to je jedan od najveci projekata u posljednjih nekoliko godina, koji je premasio ocekivanja svih. Mislim da smo svi pokazali koliko se voli nas Tosk, i to je za svaku pohvalu. Zelim ovom prilikom da se zahvalim svim ljubiteljima naseg kluba, nasoj dijaspori, bivsim igracima koji su podrzali ovaj projekat, i koji ce u buducnosti da pokazu određenu solidarnost prema nasem Tosku, kojeg cemo vratiti na put stare slave. Isto tako zelim da ih pozovem sve ljubitelje da u subotu dodju i podrze nase mlade igrace kako bi dosli do nove pobjede i borbe za to prvo mjesto..
Web portal atomci.ba:.Prvo kolo ste domaćin ekipi Ilijaša i šta očekujete u toj utakmici?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):O utakmici sa Nk Ilijasem, mi cemo uciniti sve kako bi dosli do pobede, i kako bi na kvalitetan nacin otvorili ovu polu sezonu, i borbu da to prvo mjseto. Sigurno da je to ekipa koja je mnogim napravila velike probleme. Ipak mislim da sve osim pobjede bi bilo razočarenje za nas.
Web portal atomci.ba:Ambicije koje je postavila Uprava pred Vas u ovoj polusezoni i koje po Vama favorit za ulazak u Prvu ligu Federacije?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):Mi smo pred pocetak prvenstva postavili cilj da budemo među prvih 7 ekipa. Međutim nakon prve polusezone ambicije uprave kluba su nesto vece u odnosu na pocetak prvenstva. Moje su ambicije takve da sam samo skoncentrisan na ekipu Ilijasa, i zelim da idemo iz utakmice u utakmicu jer u fudbalu je vrlo tesko planirati kako ce se prvenstvo odvijati. Zelim da pokusam podici nivo nase igre na jos jednu vecu stepenciju u odnosu na ranij period. Ono sto me raduje da cemo sigurno vidjeti jedan napredak u igri ovih mladih momaka u odnosu na proslu polu sezonu.
Web portal atomci.ba:Na samom kraju da Vam se zahvalimo na odvojenom vremenu za web portal atomci.ba i da poželimo mnogo uspjeha u proljetnom dijelu sezone ali i Vašoj karijeri?
Ajdin Mrguda(šef stručnog štaba NK TOŠK-a):Veliko hvala vasem portalu koji je predlozio ideju o akcij Jedan navijac jedna stolica.Sigurno ste jedan od medija koji mnogo pomaže NK TOŠK u vezi svih dešavanja ali i ostale sportske kolektive s područija općine Tešanj ali i šire.Ujedno da iskoristim priliku da pozovem sve navijače i prijatelje NK TOŠK-a da sutra dođu na stadion “Luke” u Tešnju i podrže ove momke a Vama još više uspjeha u Vašem radu web portala i hvala Vam na ustupljenom prostoru.

Razgovarao:Sejo Muftić(web portal atomci.ba)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.