Vanredna Skupština NK "Gradina" Doboj Jug

'Sve tehničke administrativno-dileme smo otklonili kako bi 29. marta spremno dočekali nastavak proljetnog dijela šampionata u Kantonalnoj ligi', kazao je u uvodnom dijelu vanrednme skupštine NK 'Gradina' predsjednik ovog tijela Senaid Begić koji je čestitao nogometašima remi sa NK 'Visom' iz Kosove i pobjedu u gostima nad FK 'Borac' iz Kotorskog u utakmicama koje su igrane u pripremnoj fazi za nastavak prvenstva.

Prošlu polusezonu NK Gradina je preživljavala na 'škrge',te sa desetkovanim igračkim kadrom jedva iznijela jesenji dio prvenstva.

Danas su treneru Zaimu Hoziću na raspolaganju 23 igrača sa tendencijom dovođenja novih iz jačih susjednih klubova.
Cilj vanredne skupštine je bio da se podvuče jasna linija šta se može i šta hoće sa NK Gradinom. Financijski problemi su ključ rješenja svega, pa i u ovom klubu,tako da će se morati iznalaziti načini kako namaknuti financije za najelementarnije stvari.Do duše, NK Gradina ima sponzora za prijevoz na utakmice izvan Doboj Juga,ali je to samo jedan vid podrške. Treba ići i razgovarati sa prijateljima NK Gradine, prioje svega sa privrednicima. Kako nemaju svoj teren, jer su ovisni o slobodnim terminima NK 'Proleter' Makljenovac čije korištenje terena se plaća, općinska načelnica Jasminka Begić je na skupštini rekla da je će se u naredna 2-3 mjeseca (do 25.maja) učiniti maksimalni napori da se na izletištu Dubrave uradi podloga za novo igralište zašto je već obavila razgovor sa JKP 'VIS'. Kako se radi o zahtjevnoj investiciji ,dalji tokovi izgradnje će se raditi projektima i fazno.
Na ovoj skupštini razrješeni su članovi ranijeg Upravnog odbora, te izabrano devet članova novog. Novi Upravni odbor NK Gradine čine Safet Krličević, predsjednik,te članovi Fikret Škiljo, Adnan Sprečo, Tajib Ibrišimović, Armin Skulić, Ermin Zajimović, Maid ,Eso i Hasan Škiljo.

MIralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.