SUŠIĆ: BEZ DŽEKE NE MOŽEMO IĆI U IZRAEL NA POBJEDU Istaknuto

Džeko večeras treba obaviti pregled ultrazvukom, a nakon toga ću definitivno znati da li ću moći računati na njega za susret protiv Izraela - izjavio je Agenciji FENA selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić.

Napadač reprezentacije BiH i Manchester Cityja Edin Džeko se povrijedio ovog vikenda, a prema posljednjim izvještajima u pitanju je ozbiljnija povreda lista desne noge.

Džekina povreda je došla u najgore vrijeme za bh. nacionalni tim, nakon što se prethodno povrijedio Vedad Ibišević, napadač Stuttgarta.

Sušić je istaknuo da ne želi davati konačne izjave o Džekinom stanju prije večerašnjeg pregleda, nakon kojeg će znati na koje vrijeme ne može računati na usluge napadača, te da će se u slučaju njegovog neigranja taktika protiv Izraela u potpunosti promijeniti.

- Ako Džeko ne bude mogao igrati, morat ćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu. Nakon toga ćemo u proljeće, nakon što se igrači oporave i ekipa kompletira tražiti naše šanse za plasman na EP. Morat ćemo pobijediti u pet od šest kvalifikacionih susreta - rekao je Sušić.

Postoji mogućnost da Sušić neće moći računati ni na Avdiju Vršajevića, koji se žali na povredu, a upravo zbog toga u ekipu je pozvao nogometaša Rijeke Zorana Kvržića.

- Postoji mogućnost da Vršajevića neće biti i to je jedan od glavnih razloga što sam pozvao Kvržića. To je igrač kojeg poznajem, već je igrao u reprezentaciji. Računam na njega najozbiljnije kao i na sve igrače koje sam pozvao na okupljanje - zaključio je Sušić.

Okupljanje bh. nogometaša zakazano je za sutra u Zenici, a susret protiv Izraela će biti odigran 16. novembra u Haifi.

(Fena) gk/ff

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.