Tešnjaci s pola snage do pobjede

03 Dec 2014
2297 puta

Dvorana SRC „Tešanj". Gledalaca: 100. Sudije: Mirza Memić i Adnan Nurić (oba Gračanica). Delegat: Vladimir Jović (Tuzla). Sedmerci: Bosna TS: 3 (2), Konjuh 2 (3) . Isključenja: Bosna TS: 6, Konjuh 6 minuta. Rezultat: Bosna TS – Konjuh 2 46:26 (26:10)

BOSNA TS: A. Bradarić, Kantić 4, Hojkurić 2, H. Isaković 2, A. Isaković, K. Bradarić 3, Z. Isaković 3, Šaranović 1, Omahić 10, Kovačević, Mujkanović 4, Tucaković 3, Stanojević 4, Sinanović, Panić 3, Ridžal 7. Trener: Ljubomir Filipović.

KONJUH 2: Halilbašić, Salkić 3, Abdurahmanović 5, Krajišnik, Herić 4, Hasić 6, Kadić, Siočić 1, Dizdarević 3, Sakić 3, Mustafić, Filipović 1, Šabić. Trener: Dalibor Paligorić.

Svoju posljednju domaću utakmicu u jesenjem dijelu pred stotinjak gledalaca Bosna TS odigrala je protiv solidne ekipe Konjuh 2 iz Živinica. Bez ikakvih problema Tešnjaci su zabilježili svoju šestu pobjedu, odnosno treću u nizu. Već u prvim minutama uz dobru koordinaciju u svim linijama dalo se nagovijestiti da Bosna TS neće imati problema da ostvari sigurnu pobjedu protiv kolega iz Živinica.

Iz minute i minut uz dobru odbranu i silovite kontra udare puleni trenera Ljubomira Filipovića povećavali su prednost i na odmor otišli s prednošću 26:10. U prvom dijelu iskusni Ljubojević više je forsirao standardnu ekipu, dok je u većem periodu drugog poluvremena dao šansu mladim igračima poput braće Isakovića, Kantića, Hojkurića, Šaranovića i Kovačevića.

I u drugih trideset minuta Tešnjaci su prepisali igru iz prvog poluvremena i iz dobro odigranih akcija olahko su pogađali gostujuću mrežu. Na momente gosti su znali da prednost domaćina smanjuju i do tri gola ali ti bljesci Živiničana bili su kratkog daha. U konačnici Bosna TS – Konjuh 2 46:26. Kod domaćih istakao se korpulentni Enver Omahić sa deset golova.

Odličnu rolu protiv Živiničana odigrali su Ridžal sa sedam golova i Danilo Stanojević sa 4 gola, koji je odigrao najbolju utakmicu otkad nosi dres tešanjskih „Srednjoškolaca". U narednom devetom kolu jesenjeg dijela Tešnjake očekuje kantonalni ogled protiv drugoplasiranog Žepča.

Eventualnom pobjedom četa trenera Filipovića prestigla bi Žepčake i jesenju polusezonu okončala bi odmah iza superiorne Krajine iz Cazina. Živiničani su domaćini Kaknju i nadaju se da će odigrati dosta bolje nego u Tešnju i sa trijumfom se oprostiti od domaće publike.

Halid Fejzić

sportavaz.ba

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.