Nogometaši Sarajeva pobjedom u Vitezu ovjeravaju titulu

FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

Nogometaši Sarajeva u pretposljednjem, 29. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu gostuju protiv Viteza (17).

Oba kluba igraju odlučujuće  utakmice, Sarajevo za titulu, a Vitez za opstanak u elitnom društvu.   

Pobjedom  u susretu s Vitezom te u posljednjem kolu nad  Slobodom ekipa Sarajeva bi osigurala titulu. 
 Trener Sarajeva Dženan Učšuplić na današnjoj pres-konferenciji kazao je da se Vitez bori  za opstanak i da će to biti otežvajajuća okolnost za njegovu ekipu.  

 - Ali još od susreta s Olimpikom za nas  je svaka utakmica bila kvalifikaciona. Tako očekujemo i ovu utakmicu. Mi smo se ovu sedmicu makismalno odmorili i spremili te  napravili dobru koncentraciju za utakmicu koja nas očekuje u Vitezu. Utakmicu će  prije svega presuditi mirna glava i taktičke zamisli koje smo spremili - kazao je Uščuplić. 

U ekipi Sarajeva neće biti povrijeđenih Darija Purića i Harisa Duljevića, najvjerovatnije će izostati Džemal Berberović, dok je pod upitnikom i nastup Mehmeda Alispahića, koji ima problema sa zglobom još od utakmice s Veležom. 

Provitimac Samir Radovac je  kazao da Sarajevo mora da pobijedi i "napokon donese titulu na Koševo". 

- Očekuju nas dvije najteže utakmice u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nadam se da ćemo u obje pobijedili i donijeti titulu. Od početka sezone sami o sebi odlučujemo. Imali smo dosta kikseva, ali je sada sve na nama. Kao igrač koji je ponikao u FK Sarajevo živim za dan kada ćemo osvojiti titulu - kazao je Radovac. 

Utakmica Vitez - Sarajevo igrat će se u subotu u 17 sati, kao i svi susreti 29. kola. 

(Fena)gk/ ff

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.