Počele prijave za Sportske igre mladih 2015.: Peti rođendan najljepše bosanskohercegovačke sportske priče Istaknuto

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini nastavlja se i ovog ljeta. 5. BH Telecom Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, u 28 gradova uljepšat će raspust brojnim mališanima.

“Igre su iz godine u godine rasle, te je tako u četiri godine organizacije na takmičenjima učestvovalo preko 100.000 mališana iz 73 bh. grada. - Slavimo mali jubilej ove godine, te ćemo se potruditi da naši mališani pored dobrih sportskih takmičenja osjete i prave SIM trenutke, uspomene koje nikada neće zaboraviti. Očekuje nas puno druženja, smijeha i fair playa, a tome se najviše radujemo!”, kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara u BiH.

U protekle četiri godine ispratili smo 100.000 mališana iz preko 79 gradova i općina Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Zenice, Maglaja, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice..., zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH, iako mnogi tvrde da je to nespojivo, i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče.

Sportske igre mladih će i ove godine okupiti male bh. sportiste, djevojčice i dječake, koji će se takmičiti u 10 sportova nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah i igra ‘između dvije vatre’, u dvije starosne kategorije: 2000. godište i mlađe i 2004. godište i mlađe.
Prijave su otvorene i učešće je potpuno besplatno. Svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 711 930 ili putem web stranice www.igremladih.ba. Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebook stranice Igara.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, PredragMijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanići mnogi drugi.

U saradnji s Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre promoviraju projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Saznajte zašto djevojčice i dječaci širom BiH složno tvrde da su Igre zakon. Prijavite se i postanite dio najveće sportske porodice.

sim152

sim153

sim154

sim155

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.