Zapažen nastup takmičara iz Doboj Juga na 12. igrama paraplegičara i oboljelih od dječije paralize PARALIZE FBiH Istaknuto

Zahvaljujući organizatoru Savezu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, na stadionu pod „Bijelim brijegom“ u Mostaru od 05. do 07. juna je održano „Međunarodno otvoreno prvenstvo“ - 12. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH

. Takmičenje je bilo u atletskim disciplinama: trke u kolicima (100, 200 i 400m), bacačkim disciplinama (koplje, kugla i disk) i ekipno takmičenje u šahu. Na dvanaestim sportskim igrama učestvovalo je preko 100 učesnika iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Svi učesnici igara su bili smješteni u hotelu ERO u Mostaru. Ovo sportske igre su najmasovnije i najznačajnije, a ujedno i jedino okupljanje, takmičenje i druženje osoba sa najtežim invaliditetom u regionu.
Svoje učešće u ekipi iz ZE-DO kantona pored takmičara iz Zenice i Zavidovića, a zahvaljujuči prvenstveno finansijskoj pomoći Općinske načelnice, su uzeli i četiri takmičara iz udruženja paraplegičara iz Doboj Juga, koji su i pored jake konkurencije postigli zapažene pojedinačne rezultate.

Edib Skulić u kategoriji F 53 osvojio je:
III mjesto, bronzana medalja u bacanju diska 1 kg
Rukib Škiljo u kategoriji F 54 osvojio je:
I mjesto, zlatna medalja u bacanju diska 1 kg
II mjesto, srebrena medalja u bacanju kugle 4 kg
II mjesto, srebrena medalja u bacanju koplja 600 grama
Advan Arifović u kategoriji F 50 osvojio je:
II mjesto, srebrena medalja u bacanju čunja

Ekipa ZE-DO kantona u ukupnom plasmanu osvojila je prvo mjesto. Ovom prilikom zahvaljujemo se Općinskoj načelnici na pomoći koju nam je pružila jer u suprotnom nebi bili u mogućnosti uzeti svoje učešče na ovim za nas veoma važnim sportskim igrama i nadamo se ovakvoj podršci i u narednim našim programskim aktivnostima.

paraplegicari02

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.