Optimizam u Željezničaru uoči susreta sa Standardom

Nogometaši Željezničara danas na Koševu dočekuje Standard iz Liegea, u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige.


Prvi susret u Belgiji završen je pobjedom Standarda sa 2:1 te će Željezničaru za dalji plasman biti dovoljna minimalna pobjeda.

U ekipi Željezničara uoči meča vlada optimizam, a trener Milomir Odović vjeruje da njegov igrači mogu doći do povoljnog rezultata. 

- Igramo protiv kvalitetne ekipe, sastavljene od kvalitetnih individualaca. Ovo je veliki izazov za naš mladi tim i nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti zadatku - kazao je Odović jučer na pres-konferenciji.

Smatra da će ekipa koja uspostavi prevlast na sredini terena imati veće šanse.

- Nadam se da ćemo imati mnogo veći posjed lopte nego što je bio slučaj u Belgiji. Oni imaju određenih problema u odbrani i ja se nadam da ćemo imati priliku da to iskoristimo - kazao je šef stručnog štaba Željezničara. 

Ohrabruje ga činjenica da će na raspolaganju imati sve igrače. 

Prvotimac Željezničara Jovan Blagojević također je optimist kada je u pitanju današnji meč. 

- Dobro smo odigrali u gostima, posebno u drugom poluvremenu i to je recept kako trebamo da odigramo taj meč. Imamo povoljan rezultat i idemo po pobjedu i plasman u play-off - kazao je Blagojević.

Trener Standarda iz Liegea Slavoljub Muslin izjavio je jučer na pres-konferenciji u Sarajevu da izostanak nekoliko standardnih prvotimaca u susretu protiv Željezničara ne bi trebao biti problem jer se u drugim utakmicama moglo vidjeti da su i bez njih odigrali dobro, iako su primili nekoliko naivnih golova. 

Istakao je da javnost u Belgiji, kada uporedi prvenstvo te zemlje i Bosne i Hercegovine, očekuje da Standard prođe u nastavak takmičenja, te da su ista i očekivanja njihovih navijača prema kojima imaju najveću obavezu.

Muslin je rekao da se ne boji atmosfere na tribinama stadiona Koševo jer su igrači Standarda navikli da igraju pred najboljom publikom u Belgiji te da u prvenstvu redovno igraju pred oko 30.000 gledalaca.

Uzvratni susret trećeg pretkola Evropske lige između Željezničara i Standarda igra se večeras u 20.00 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. 

Cijene ulaznica - 7 KM za južnu tribinu, 10 KM za istočnu, 15 KM za zapadnu i 20 KM za tribinu zapad galerija. 

(Fena) hd/jc

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.