Teslić - Osumnjičen za neovlašteno fotografisanje

01 Feb 2017
4268 puta

Centar javne bezbjednosti Doboj podnio je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv supružnika M.K. s područja općine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašteno fotografisanje i neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a protiv J.K. zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Za M.K. postoji osnov sumnje da je u toku 2015. i u prvoj polovini 2016. godine osjetno povrijedio privatnost svojih komšija (supružnici s djetetom) na način da ih je bez njihove saglasnosti više puta fotografisao.

Fotografije oštećenih, njihove kuće i pomoćnih prostorija M.K. je pohranjivao u računarima, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Za M.K. postoji osnov sumnje da je posjedovao automatsku pušku i zajedno sa svojom suprugom J.K. držao u pomoćnom objektu.

Prijavljena J.K. je rješenjem Centra za socijalni rad Teslić određena kao staratelj suprugu kome je zbog bolesti djelimično oduzeta poslovna sposobnost. 

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Teslić izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija supružnika M.K. i J.K., prilikom čega su izuzeti računari u kojim su se nalazile fotografije.

Oduzeta im je i automatska puška.

(FENA) L.A.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.