Hill u posjeti Opštini Teslić

teslic hillOtpravnik poslova u Ambasadi SAD u Bosni i Hercegovini, Nikolas Hil (Nicholas M. Hill) boravio je jučer u posjeti opštini Teslić, i tom prilikom se sastao s načelnikom ove opštine, Milanom Miličevićem.

Tokom razgovora koji su vođeni u Kabinetu načelnika opštine, bilo je riječi o aktuelnoj ekonomsko-političkoj situaciji na području opštine, odnosu lokalne i vlasti na republičkom nivou, kao i mogućnostima saradnje i konkurisanja ka određenim sredstvima za projekte preko Ambasade SAD u BiH.
Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, predstavnik Ambasade SAD u BiH, prvo se upoznao s aktuelnom situacijom u opštini Teslić, a zatim je bilo riječi i o određenim planovima u pogledu saradnje. - Kada kažem pod aktuelnom situacijom, mislim na ekonomska pitanja, funkcionisanje lokalne vlasti, odnos lokalne i republičke vlasti, i to su pitanja koja su posebno interesovalo gospodina Hila – rekao je Miličević.
-Posebno je važno za lokalnu zajednicu, da je otvorena mogućnost, da preko Ambasade SAD u BiH komuniciramo i tražimo partnere za sprovođenje projekata uz pomoć američkih investitora ili projekata koje finansiraju američke nevladine organizacije na području BiH – rekao je Miličević, dodavši – da će opštinu Teslić ubrzo posjetiti predstavnik za ekonomske odnose Ambasade SAD u BiH, i već tada bi se otvorila mogućnost konkurisanja na neke od projekata.
Miličević se, osvrnuo i na saradnju lokalne i republičke vlasti u Tesliću, rekavši,da se nakon otvorenog pisma upućenog premijeri RS, Željki Cvijanović i sjednice Vlade RS koja je ubrzo potom održala na Banji Vrućici, nije se desilo ništa bitno u pogledu pozitivnih promjena u odnosu republičke i lokalne vlasti, te je izrazio bojazan, da i pored spremnosti lokalne zajednice za saradnju, do nje neće doći i u ovoj godini zbog, kako je naglasio, opstrukcije Vlade RS.
Ovo je jedna od prvih posjeta Nikolasa Hila nekoj od lokalnih zajednica od preuzimanja dužnosti otpravnika poslova i odlaska bivšeg ambasadora Patrika Muna (Patricka S. Moona) 24. avgusta 2013. godine.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.