U Tesliću konferencija"Opći izbori - naučene lekcije"

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je u saradnji s Udruženjem izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH) organizirala konferenciju "Opći izbori 2014 - naučene lekcije" koja će od 19. do 21. marta biti održana u Tesliću. 


Cilj konferencije je analiza Općih izbora 2014. godine, sumiranje zaključaka i formuliranje prijedloga za poboljšanje cjelokupnog izbornog procesa, saopćeno je iz CIK-a. 

Konferencija je, pored članova Centralne izborne komisije BiH, službenika Sekretarijata CIK BiH, izborne administracije i članova UIZBiH, okupila i predstavnike političkih stranaka, nevladinih organizacija i eksperte za izbore iz zemlje i inostranstva. 

Konferencija će biti otvorena danas pozdravnim obraćanjima Stjepana Mikića, predsjednika CIK BiH, ambasadora Jonathana Moorea, šefa Misije OSCE-a u BiH, te Adriana Rodrigueza-Pereza, voditelja programa u Odjelu za izbornu pomoć Generalnog direktorata za demokratiju Vijeća Evrope.

(Fena)laš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.