Racije u njemačkom gradu Göttingen zbog sumnje u terorističke napade

09 Feb 2017
1597 puta

Njemačka policija je rano jutros sprovela racije u gradu Göttingen, nakon informacije koje su dostavile obavještajne službe  o planiranju terorističkih napada, prenosi Deutsche Welle. 

Šef policije Uwe Lührig kazao je da su se naznake potencijalnih  terorističkih napada toliko povećale u posljednjih nekoliko dana da su vlasti odlučile da se mobiliziraju kada su u pitanju glavni osumnjičeni i njihovi bliski saradnici.

Dva muškarca koji su predstavljali prijetnju su uhapšeni, a radi se o 27-ogodišnjaku alžirskom državljaninu, te 23-ogodišnjaku nigerijskog porijekla koji su dugo aktivni u radikalnoj islamističkoj grupi u Göttingenu, navodi se u saopćenju policije.

Boris Pistorius, ministar unutarnjih poslova njemačke pokrajine Donja Saksonija kazao je da je ova operacija vrlo važan udarac protiv 'radikalne islamističke scene'.

Prijetnje terorističkih napada u posljednjih nekoliko mjeseci iziskuju od njemačke vlade da uvede brojne sigurnosne mjere.

Pitanja sigurnosti i imigracija će zasigurno biti u fokusu kampanje za parlamentarne izbore u septembru u Njemačkoj.

 

(FENA) B.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.